VLAŠKI PAPRIKAŠ SA KISELIM MLEKOM Gurmansko jelo na "kašiku", ko ga jednom proba uvek mu se vraća

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim a obožavaće cela porodica.

vlaški paprikaš sa kiselim mlekom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pile
  • kašika brašna
  • kašika slatke začinske paprika
  • 2 sveže zelene paprike
  • 2 paradajza
  • glavica crnog luka
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 2 čena belog luka
  • ulje, so, crni mleveni biber
  • 100 ml kiselog mleka

Priprema:
Crni i beli luk iseckajte i pržite u šerpi na zagrejanom ulju. Pile istranžirajte, svaki komad posolite, pobiberite, poprskajte mešavinom začina i ubacite u šerpu. Oljuštite paradajz, isecite ga na kocke, stavite u paprikaš i kuvajte. U poseban sud sipajte kiselo mleko, dodajte mu brašno, 100 ml vode, mešavinu začina i mešajte žicom za mućenje. Tu smesu sipajte u paprikaš nakon 20 minuta, pustite da se kuva još pet minuta i potom sklonite s vatre.

Komentari (0)

Loading