GOZLEME Domaćice širom sveta poludele za turskim palačinkama
Ako volite klaične palačinke ove ćete da obožavate! Osvojile su društvene mreže a verujemo da će i vaše domove, zamirisaće vam cela kuća.
Svako ko je bar jednom bio u Turskoj probao je ovaj specijalitet koji možete sresti na svakom koraku. Gozleme su tradicionalne slane turske palačinke koje se najčešće prave od beskvasnog testa (samo brašno, so i voda). Testo se vrlo tanko razvuče oklagijom, napuni nadevom po izboru, i peče na tiganju. Nadev može biti i slan i sladak, a od opcija, najčešće su: sir, krompir, kačkavalj, limun, šećer, čokolada.. Najčešće ih savijaju u obliku pisma, ili ih samo preklope i vrlo su tanke. Naša ekipa je bila u restoranu " ALEMDAR RESTAURANT" , a kako ih oni tradicionalno prave, pogledajte u linku ispod.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)