GOZLEME Domaćice širom sveta poludele za turskim palačinkama

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klaične palačinke ove ćete da obožavate! Osvojile su društvene mreže a verujemo da će i vaše domove, zamirisaće vam cela kuća.

gozleme
Shutterstock

Svako ko je bar jednom bio u Turskoj probao je ovaj specijalitet koji možete sresti na svakom koraku. Gozleme su tradicionalne slane turske palačinke koje se najčešće prave od beskvasnog testa (samo brašno, so i voda). Testo se vrlo tanko razvuče oklagijom, napuni nadevom po izboru, i peče na tiganju. Nadev može biti i slan i sladak, a od opcija, najčešće su: sir, krompir, kačkavalj, limun, šećer, čokolada.. Najčešće ih savijaju u obliku pisma, ili ih samo preklope i vrlo su tanke. Naša ekipa je bila u restoranu " ALEMDAR RESTAURANT" , a kako ih oni tradicionalno prave, pogledajte u linku ispod.

 

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading