POSNA PITA SA KUPUSOM I PIRINČEM Kombinacija bez greške, brza jeftina i fina
Sa gotovim korama i sočnim nadevom, oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 1 kg tankih kora
- 1 kg slatkog kupusa
- 125 g pirinča
- 4 glavice crnog luka
- 1 kašičica soli
- prstohvat bibera
- ulje
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Sladak kupus sitno isecite, posolite i dobro izgnječite rukama. Ostavite da odstoji 10 minuta. Propržite sitno sečen crni luk na zagrejanom ulju u tiganju, pa mu dodajte oceđen kupus. Dinstajte dok kupus ne dobije svetlo žutu boju. Sklonite sa vatre i začinite, pa ostavite da se ohladi. Ređajte kore i fil naizmenično, u pleh obložen papirom za pečenje. Poprskajte složenu pitu vrelim uljem i pecite oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)