POSNA PITA SA KUPUSOM I PIRINČEM Kombinacija bez greške, brza jeftina i fina
Sa gotovim korama i sočnim nadevom, oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 1 kg tankih kora
- 1 kg slatkog kupusa
- 125 g pirinča
- 4 glavice crnog luka
- 1 kašičica soli
- prstohvat bibera
- ulje
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Sladak kupus sitno isecite, posolite i dobro izgnječite rukama. Ostavite da odstoji 10 minuta. Propržite sitno sečen crni luk na zagrejanom ulju u tiganju, pa mu dodajte oceđen kupus. Dinstajte dok kupus ne dobije svetlo žutu boju. Sklonite sa vatre i začinite, pa ostavite da se ohladi. Ređajte kore i fil naizmenično, u pleh obložen papirom za pečenje. Poprskajte složenu pitu vrelim uljem i pecite oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa koji se pamti, za prave gurmane
Slasno jelo u savršenom spoju raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.
AKO ŽELITE MERMERNO PLAVA JAJA OFARBAJTE IH OVAKO Potpuno je prirodna tehnika, a ispadnu prelepa
Ako ofarbate jaja crvenim kupusom dobićete prelepu plavu boju, a za dodatni sjaj i mermerni efekat koristite kokosovo ulje.
NAJLEPŠA USKRŠNJA POGAČA Ukras svečane trpeze, uspeće svima, a mekana kao duša
Uspeće i potpunim početnicima, a dobićete brojne komplimente.
ZELENI ROLAT Idealan za slavsku trpezu, pravićete stalno
Slasni rolat oduševiće goste na svečanoj trpezi.
Komentari (0)