CEO ručak od samo DVE TIKVICE: Pripremite i ČORBU i izlivenu pitu za samo 20 minuta!

Ivana Pavlović

11:20

Sezonski recepti 0

Za svega par stotina dinara napravite dva kvalitetna i izuzetno zdrava obrok

čorba od tikvica
Shutterstock

Čorba od tikvica:

Potrebno je

  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa 500g
  • 1 tikvica
  • 2 kašike griza
  • 150ml kiselog mleka 
  • 2 čena belog luka
  • so biber, svež peršun ili bosiljak
  • 1 žumance

Priprema:

Oljuštite i na kockice isecite jednu mladu tikvicu, jedan luk i jednu šargarepu.
Na ulju propržite luk, posoljen. Dodajte tikivce i šargarepu. Kad se prodinsta, nalijte sa pola litra vode.
Kada su tikvica i šargarepa kuvane, posolite i pobiberite po ukusu, i dodajte 2 kašike griza pomešane sa jednim žumancetom i malo mlake vode i iseckan beli luk.
Dodajte 150ml kiselog mleka, zajedno sa svežim peršunom ili bosiljkom.

pita od tikvica Shutterstock
 

Izlivena pita sa kiselim mlekom i tikvicom

Potrebno je

  • 1 velika tikvica
  • 3 cela jajeta i jedno preostalo belance od čorbe
  • 150 ml kisele pavlake
  • 2  kašike belog brašna
  • 2  kašike kukuruznog brašna
  • 2 kašike griza
  • 250 g kiselog mleka
  • po ukusu so
  • po ukusu mleveni biber
  • po potrebi susam za posipanje
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Tikvicu i izrendamo  i ostavimo par minuta da pusti vodu, zatim pomešamo sa jajima. Dodamo pavlaku i kiselo mleko, zatim belo brašno, kukuruzno brašno i griz koje smo pomešali sa praškom za pecivo.Promešamo da se sastojci sjedine sipamo u podmazan pleh i pospemo susamom.Pečemo na 180C oko 30 minuta dok pita postane lepo rumena.

Komentari (0)

Loading