CEO ručak od samo DVE TIKVICE: Pripremite i ČORBU i izlivenu pitu za samo 20 minuta!
Za svega par stotina dinara napravite dva kvalitetna i izuzetno zdrava obrok
Čorba od tikvica:
Potrebno je
- 1 crni luk
- 1 šargarepa 500g
- 1 tikvica
- 2 kašike griza
- 150ml kiselog mleka
- 2 čena belog luka
- so biber, svež peršun ili bosiljak
- 1 žumance
Priprema:
Oljuštite i na kockice isecite jednu mladu tikvicu, jedan luk i jednu šargarepu.
Na ulju propržite luk, posoljen. Dodajte tikivce i šargarepu. Kad se prodinsta, nalijte sa pola litra vode.
Kada su tikvica i šargarepa kuvane, posolite i pobiberite po ukusu, i dodajte 2 kašike griza pomešane sa jednim žumancetom i malo mlake vode i iseckan beli luk.
Dodajte 150ml kiselog mleka, zajedno sa svežim peršunom ili bosiljkom.
Shutterstock
Izlivena pita sa kiselim mlekom i tikvicom
Potrebno je
- 1 velika tikvica
- 3 cela jajeta i jedno preostalo belance od čorbe
- 150 ml kisele pavlake
- 2 kašike belog brašna
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 2 kašike griza
- 250 g kiselog mleka
- po ukusu so
- po ukusu mleveni biber
- po potrebi susam za posipanje
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Tikvicu i izrendamo i ostavimo par minuta da pusti vodu, zatim pomešamo sa jajima. Dodamo pavlaku i kiselo mleko, zatim belo brašno, kukuruzno brašno i griz koje smo pomešali sa praškom za pecivo.Promešamo da se sastojci sjedine sipamo u podmazan pleh i pospemo susamom.Pečemo na 180C oko 30 minuta dok pita postane lepo rumena.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)