CEO ručak od samo DVE TIKVICE: Pripremite i ČORBU i izlivenu pitu za samo 20 minuta!
Za svega par stotina dinara napravite dva kvalitetna i izuzetno zdrava obrok
Čorba od tikvica:
Potrebno je
- 1 crni luk
- 1 šargarepa 500g
- 1 tikvica
- 2 kašike griza
- 150ml kiselog mleka
- 2 čena belog luka
- so biber, svež peršun ili bosiljak
- 1 žumance
Priprema:
Oljuštite i na kockice isecite jednu mladu tikvicu, jedan luk i jednu šargarepu.
Na ulju propržite luk, posoljen. Dodajte tikivce i šargarepu. Kad se prodinsta, nalijte sa pola litra vode.
Kada su tikvica i šargarepa kuvane, posolite i pobiberite po ukusu, i dodajte 2 kašike griza pomešane sa jednim žumancetom i malo mlake vode i iseckan beli luk.
Dodajte 150ml kiselog mleka, zajedno sa svežim peršunom ili bosiljkom.
Izlivena pita sa kiselim mlekom i tikvicom
Potrebno je
- 1 velika tikvica
- 3 cela jajeta i jedno preostalo belance od čorbe
- 150 ml kisele pavlake
- 2 kašike belog brašna
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 2 kašike griza
- 250 g kiselog mleka
- po ukusu so
- po ukusu mleveni biber
- po potrebi susam za posipanje
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Tikvicu i izrendamo i ostavimo par minuta da pusti vodu, zatim pomešamo sa jajima. Dodamo pavlaku i kiselo mleko, zatim belo brašno, kukuruzno brašno i griz koje smo pomešali sa praškom za pecivo.Promešamo da se sastojci sjedine sipamo u podmazan pleh i pospemo susamom.Pečemo na 180C oko 30 minuta dok pita postane lepo rumena.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)