ČOKOLADNI TART GOTOV ZA 5 MINUTA Po receptu pevačice Lene Kovačević
Džez pevačica, tekstopisac i kompozitorka već godinama gradi svoju karijeru veličanstvenim glasom i karijerom bez skandala. Gledali smo je i na Pesmi za Evroviziju, sa numerom „Zovi me Lena“, koju je posvetila preminuloj majci. Lena kaže da voli da provodi vreme u kuhinji, pripremajući omiljena jela svojim najmilijima. Takav je i ovaj brzi čokoladni tart, koji se napravi začas, a nestaje sa stola odmah.
Potrebno je
Za podlogu:
- 250 g mlevenog keksa
- 25 g kakao praha
- 100 g otopljenog putera
- 2 kašike meda
- 1 kašika ruma
- 3 kašike mleka
Za ganaš:
- 200 ml neutralne pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
- 200 g mlečne čokolade
Za dekoraciju:
- jagode ili neko drugo voće po želji
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, kakao prah, otopljeni puter, med, rum i mleko pa smesu utisnite u kalup za tart. Napravite ganaš otapanjem čokolade sa slatkom pavlakom i prelijte preko kore. Ostavite tart u frižideru najmanje tri sata da se dobro ohladi i stegne, a zatim ukrasite svežim jagodama ili drugim voćem po želji.
Možda vas zanima:
POSNE KEKS PRALINE Savršeni kolači za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Ni malo ne zaostaju za mrsnom verzijom, a pojedu se u trenu.
PRALINE Pogodne za svaku priliku, a ukućani će stajati u redu za još
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
ČOKOLADNE PRALINE Slatke i neodoljive, a višnje im daju posebnu draž
Uspeće svima, potrebno je samo 3 sastojka, a osvajaju ukusom.
PRALINE Savršeno posluženje za slavsku trpezu, prave se brzo a nestaće sa stola odmah
Neodoljive i ukusne, a uspeće svima, pa i potpunim početnicima.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)