ČOKOLADNI TART GOTOV ZA 5 MINUTA Po receptu pevačice Lene Kovačević
Džez pevačica, tekstopisac i kompozitorka već godinama gradi svoju karijeru veličanstvenim glasom i karijerom bez skandala. Gledali smo je i na Pesmi za Evroviziju, sa numerom „Zovi me Lena“, koju je posvetila preminuloj majci. Lena kaže da voli da provodi vreme u kuhinji, pripremajući omiljena jela svojim najmilijima. Takav je i ovaj brzi čokoladni tart, koji se napravi začas, a nestaje sa stola odmah.
Tanjug/Marko Okovi
Potrebno je
Za podlogu:
- 250 g mlevenog keksa
- 25 g kakao praha
- 100 g otopljenog putera
- 2 kašike meda
- 1 kašika ruma
- 3 kašike mleka
Za ganaš:
- 200 ml neutralne pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
- 200 g mlečne čokolade
Za dekoraciju:
- jagode ili neko drugo voće po želji
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, kakao prah, otopljeni puter, med, rum i mleko pa smesu utisnite u kalup za tart. Napravite ganaš otapanjem čokolade sa slatkom pavlakom i prelijte preko kore. Ostavite tart u frižideru najmanje tri sata da se dobro ohladi i stegne, a zatim ukrasite svežim jagodama ili drugim voćem po želji.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE BELE PRALINE Prave se od samo 2 sastojka, a tope se u ustima
Naprave se lako i brzo, a smažu se odmah.
DOMAĆE ČOKOLADNE PRALINE Kremaste i gotove za 10 minuta, otopićete se od slatkoće
Slatke i neodoljive, a tope se u ustima.
POSNE PRALINE ZA SVE VAŽNE DOGAĐAJE Savršeni sitni kolači, ukusa koji govori 1000 jezika
Omiljene sitne kolače možete da pravite i u vreme posta.
POSNE KEKS PRALINE Savršeni kolači za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Ni malo ne zaostaju za mrsnom verzijom, a pojedu se u trenu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)