OMILJENO JELO POKOJNOG DRAGANA NIKOLIĆA Čuveni glumac je često pravio "polutke sa pivom", sastojci su jeftini a ukus se pamti
Veliki umetnik srpske glumačke scene, Dragan Nikolić ostaće upamćen po fantastično odigranim ulogama, impresivnoj karijeri i stabilnom braku sa koleginicom Milenom Dravić. Često je isticao da je veliki gurman a ovo jelo od jeftinih sastojaka mu je bilo među omiljenim. - Zimi volim krompir iz rerne isečen na pola sa kajmakom, slaninom i pivom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš mašinu - rekao je tada čuveni Gaga.
Potrebno je
- Krompir
- Kajmak
- Slaninica
- So
Priprema:
Operite krompire pa ih isecite na pola po dužini, sa korom. Poslažite krompir sa zaobljenim delom na dnu pleha. Posolite i pecite 10 minuta u rerni. Nakon toga stavite slaninicu na polovine krompira i malo kajmaka, tek da pusti sok. Nastavite da pečete. Onda kada korica požuti slobodno ga izvadite iz rerne. Služite krompir uz kajmak, da ulepšate ukus. Čuveni Dragan Nikolić je ovaj krompir služio uz pivo.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)