OMILJENO JELO POKOJNOG DRAGANA NIKOLIĆA Čuveni glumac je često pravio "polutke sa pivom", sastojci su jeftini a ukus se pamti
Veliki umetnik srpske glumačke scene, Dragan Nikolić ostaće upamćen po fantastično odigranim ulogama, impresivnoj karijeri i stabilnom braku sa koleginicom Milenom Dravić. Često je isticao da je veliki gurman a ovo jelo od jeftinih sastojaka mu je bilo među omiljenim. - Zimi volim krompir iz rerne isečen na pola sa kajmakom, slaninom i pivom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš mašinu - rekao je tada čuveni Gaga.
Potrebno je
- Krompir
- Kajmak
- Slaninica
- So
Priprema:
Operite krompire pa ih isecite na pola po dužini, sa korom. Poslažite krompir sa zaobljenim delom na dnu pleha. Posolite i pecite 10 minuta u rerni. Nakon toga stavite slaninicu na polovine krompira i malo kajmaka, tek da pusti sok. Nastavite da pečete. Onda kada korica požuti slobodno ga izvadite iz rerne. Služite krompir uz kajmak, da ulepšate ukus. Čuveni Dragan Nikolić je ovaj krompir služio uz pivo.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
MUSAKA SA SUVIM ŠLJIVAMA I ŽITOM ZA DANE STROGOG POSTA Polovina se pojede dok je još u plehu
Zasitna i preukusna, jelo u kome će uživati cela porodica.
MANASTIRSKI PASULJ GREJE DUŠU I TELO Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Služite toplo, uz prilog po želji.
Komentari (0)