OMILJENO JELO POKOJNOG DRAGANA NIKOLIĆA Čuveni glumac je često pravio "polutke sa pivom", sastojci su jeftini a ukus se pamti
Veliki umetnik srpske glumačke scene, Dragan Nikolić ostaće upamćen po fantastično odigranim ulogama, impresivnoj karijeri i stabilnom braku sa koleginicom Milenom Dravić. Često je isticao da je veliki gurman a ovo jelo od jeftinih sastojaka mu je bilo među omiljenim. - Zimi volim krompir iz rerne isečen na pola sa kajmakom, slaninom i pivom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš mašinu - rekao je tada čuveni Gaga.
Potrebno je
- Krompir
- Kajmak
- Slaninica
- So
Priprema:
Operite krompire pa ih isecite na pola po dužini, sa korom. Poslažite krompir sa zaobljenim delom na dnu pleha. Posolite i pecite 10 minuta u rerni. Nakon toga stavite slaninicu na polovine krompira i malo kajmaka, tek da pusti sok. Nastavite da pečete. Onda kada korica požuti slobodno ga izvadite iz rerne. Služite krompir uz kajmak, da ulepšate ukus. Čuveni Dragan Nikolić je ovaj krompir služio uz pivo.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)