KAKO DA DOBIJETE SAVŠENO HRSKAV POMFRIT? Uradite ove 3 stvari i imaće zlatnu koricu
Ove 3 stavke su ključne za postizanje savršenog pomfrita.
Odaberite beli krompir
Ako pravite pomfrit onda izaberete beli krompir, koji sadrži puno skroba, a malo vode zbog čega će biti hrskaviji.
Potopite krompir
Držite svež krompir u hladnoj vodi najmanje četiri sata, a najviše 24, da isperete svaki višak skroba.
Duplo prženje
Pržite krompir 3 do 4 minuta na ulju od 150 stepeni, sklonite sa vatre i pržite ostatak sirovog. Pojačajte na 180 stepeni pa polako dodajte u ulje i pržite još, dok ne dobiju zlatnu boju. Dobićete pomfrit koji je hrskav spolja i mekan iznutra.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)