KAKO DA DOBIJETE SAVŠENO HRSKAV POMFRIT? Uradite ove 3 stvari i imaće zlatnu koricu
Ove 3 stavke su ključne za postizanje savršenog pomfrita.
Odaberite beli krompir
Ako pravite pomfrit onda izaberete beli krompir, koji sadrži puno skroba, a malo vode zbog čega će biti hrskaviji.
Potopite krompir
Držite svež krompir u hladnoj vodi najmanje četiri sata, a najviše 24, da isperete svaki višak skroba.
Duplo prženje
Pržite krompir 3 do 4 minuta na ulju od 150 stepeni, sklonite sa vatre i pržite ostatak sirovog. Pojačajte na 180 stepeni pa polako dodajte u ulje i pržite još, dok ne dobiju zlatnu boju. Dobićete pomfrit koji je hrskav spolja i mekan iznutra.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)