PROJA Srpski specijalitet među 50 najboljih svetskih hlebova, svi traže recept!
Američki CNN uvrstio je srpsku proju među 50 najboljih svetskih hlebova. Možete da je služite toplu ili hladnu, samostalno ili kao prilog, uz šolju jogurta.
Potrebno je
- 2 šolje kukuruznog brašna
- 1 šolja belog pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 2 šolje jogurta
- 1/2 šolje ulja
- 3 jaja
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte jogurt i ulje, pa dobro promešajte. Umutite jaja i dodajte smesi. Ponovo dobro promešajte dok ne dobijete homogenu masu. Ako želite, dodajte narendan sir i seckani peršun ili mladi luk. Dobro promešajte. Sipajte smesu u pleh koji ste prethodno podmazali ili obložili papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 30-40 minuta, ili dok proja ne dobije lepu zlatnosmeđu boju.
Možda vas zanima:
POSNA PROJA ZA SAVRŠEN DORUČAK ILI VEČERU Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
DOMAĆA PROJA OD KUKURUZNOG BRAŠNA Gotova za pola sata, a ista kao ona bakina
Sočna i zasitna, a uspeva i potpunim početnicima.
PROJA SA MERAMA NA KAŠIKE Zaboravljeni recept iz stare sveske po kome uspeva i početnicima
Sočna i slasna, najbolje služite uz šolju jogurta.
PROJA SA PAPRIKOM I ZELJEM Bakin recept iz stare sveske, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočna i jednostavna, bićete oduševljeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)