PROJA Srpski specijalitet među 50 najboljih svetskih hlebova, svi traže recept!

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Američki CNN uvrstio je srpsku proju među 50 najboljih svetskih hlebova. Možete da je služite toplu ili hladnu, samostalno ili kao prilog, uz šolju jogurta.

proja
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 šolje kukuruznog brašna
  • 1 šolja belog pšeničnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 šolje jogurta
  • 1/2 šolje ulja
  • 3 jaja

Priprema:
U velikoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte jogurt i ulje, pa dobro promešajte. Umutite jaja i dodajte smesi. Ponovo dobro promešajte dok ne dobijete homogenu masu. Ako želite, dodajte narendan sir i seckani peršun ili mladi luk. Dobro promešajte. Sipajte smesu u pleh koji ste prethodno podmazali ili obložili papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 30-40 minuta, ili dok proja ne dobije lepu zlatnosmeđu boju. 

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading