PROJA Srpski specijalitet među 50 najboljih svetskih hlebova, svi traže recept!
Američki CNN uvrstio je srpsku proju među 50 najboljih svetskih hlebova. Možete da je služite toplu ili hladnu, samostalno ili kao prilog, uz šolju jogurta.
Potrebno je
- 2 šolje kukuruznog brašna
- 1 šolja belog pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 2 šolje jogurta
- 1/2 šolje ulja
- 3 jaja
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte jogurt i ulje, pa dobro promešajte. Umutite jaja i dodajte smesi. Ponovo dobro promešajte dok ne dobijete homogenu masu. Ako želite, dodajte narendan sir i seckani peršun ili mladi luk. Dobro promešajte. Sipajte smesu u pleh koji ste prethodno podmazali ili obložili papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 30-40 minuta, ili dok proja ne dobije lepu zlatnosmeđu boju.
Možda vas zanima:
POSNA PROJA ZA SAVRŠEN DORUČAK ILI VEČERU Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
DOMAĆA PROJA OD KUKURUZNOG BRAŠNA Gotova za pola sata, a ista kao ona bakina
Sočna i zasitna, a uspeva i potpunim početnicima.
PROJA SA MERAMA NA KAŠIKE Zaboravljeni recept iz stare sveske po kome uspeva i početnicima
Sočna i slasna, najbolje služite uz šolju jogurta.
PROJA SA PAPRIKOM I ZELJEM Bakin recept iz stare sveske, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočna i jednostavna, bićete oduševljeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)