PROJA Srpski specijalitet među 50 najboljih svetskih hlebova, svi traže recept!

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Američki CNN uvrstio je srpsku proju među 50 najboljih svetskih hlebova. Možete da je služite toplu ili hladnu, samostalno ili kao prilog, uz šolju jogurta.

proja
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 šolje kukuruznog brašna
  • 1 šolja belog pšeničnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 šolje jogurta
  • 1/2 šolje ulja
  • 3 jaja

Priprema:
U velikoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte jogurt i ulje, pa dobro promešajte. Umutite jaja i dodajte smesi. Ponovo dobro promešajte dok ne dobijete homogenu masu. Ako želite, dodajte narendan sir i seckani peršun ili mladi luk. Dobro promešajte. Sipajte smesu u pleh koji ste prethodno podmazali ili obložili papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 30-40 minuta, ili dok proja ne dobije lepu zlatnosmeđu boju. 

Možda vas zanima:

proja

SOČNA PROJA ZA DOBAR POČETAK DANA Po receptu pevačice Vesne Đogani

09:00

11 avgust, 2024

Sezonski recepti

Vesna Đogani, pevačica grupe Đogani, vlasnica brojnih hitova, od kojih je najnoviji nedavno ugledao svetlost dana, više od 20 godina je deo muzičke scene. Supruga densera Đoleta Đoganija kulinarske veštine uglavnom prepušta svojoj jačoj polovini. Ipak, da se i ona fenomenalno snalazi za šporetom, dokaz je ova sočna proja, koju obožavaju njihova deca Adrijano i Laura, za koju će vam svi tražiti recept.

šomloi galuška

ŠOMLOI GALUŠKA Čuvena mađarska poslastica koja u sebi sadrži ljubavnu priču, ukusa koji priča priče

17:00

10 novembar, 2024

Sezonski recepti

Želeći da impresionira svoju izabranicu, davne 1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu. Kako je devojka bila oduševljena, kao i svi koji su probali, recept je usavršavan, a dve godine kasnije pobedio je na sajmu u Briselu. S obzirom na to da je ličio na planinski venac pod snegom i brdima Šomlo, nazvan je „šomloi galuška“.

piletina u sosu od šampinjona

NEODOLJIVA PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Omiljeno jelo pevača Mirze Selimovića

13:00

10 novembar, 2024

Sezonski recepti

Mirza Selimović održaće dva koncerta u Beogradu i obeležiti deceniju profesionalne muzičke karijere. Poznat po odličnom vokalu i pesmama koje brzo postaju hitovi, ne sumnjamo da će publika uživati i pevati uglas svaku njegovu numeru. Osim što dobro peva, Mirza je i pravi gurman, pa je otkrio recept za svoje omiljeno jelo - piletinu u sosu od šampinjona. Svi koji su probali ovo jelo kažu da nema boljeg!

Tagovi:

Komentari (0)

Loading