KOJA JE RAZLIKA IZMEŠU AJVARA I PINĐURA? Jedan je gušći a za drugi se paprike seckaju a ne melju
Zimnica bez njih ne može da prođe a van toga su odličan prilog jelima, dodaju na ukusu. Osnovni sastojak im je isti ali razlike postoje, pročitajte i saznajte koje su.

Osnova im je ista ali ih razlikuju ostali sastojci i pravljenje
Osnovni sastojak i ajvara i pinđura su pečene paprike.
Ajvar se pravi od crvene pečene paprike, ulja, soli i sirćeta, dok se leti dodaje i plavi patližan. Kod ajvara se paprike melju i ima jači ukus od pinđura. Po teksturi je gušći.
Pinđur se pravi sa paradajzom koji mu daje blaži ukus, u odnosu na ajvar. Paprike kod pripreme pinđura se seckaju a tekstura mu je ređa. Oba možete da mažete na hleb ili koristite kao prilog.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.
Komentari (0)