KOJA JE RAZLIKA IZMEŠU AJVARA I PINĐURA? Jedan je gušći a za drugi se paprike seckaju a ne melju
Zimnica bez njih ne može da prođe a van toga su odličan prilog jelima, dodaju na ukusu. Osnovni sastojak im je isti ali razlike postoje, pročitajte i saznajte koje su.
Osnova im je ista ali ih razlikuju ostali sastojci i pravljenje
Osnovni sastojak i ajvara i pinđura su pečene paprike.
Ajvar se pravi od crvene pečene paprike, ulja, soli i sirćeta, dok se leti dodaje i plavi patližan. Kod ajvara se paprike melju i ima jači ukus od pinđura. Po teksturi je gušći.
Pinđur se pravi sa paradajzom koji mu daje blaži ukus, u odnosu na ajvar. Paprike kod pripreme pinđura se seckaju a tekstura mu je ređa. Oba možete da mažete na hleb ili koristite kao prilog.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)