KOJA JE RAZLIKA IZMEŠU AJVARA I PINĐURA? Jedan je gušći a za drugi se paprike seckaju a ne melju

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Zimnica bez njih ne može da prođe a van toga su odličan prilog jelima, dodaju na ukusu. Osnovni sastojak im je isti ali razlike postoje, pročitajte i saznajte koje su.

ajvar
Shutterstock

Osnova im je ista ali ih razlikuju ostali sastojci i pravljenje

Osnovni sastojak i ajvara i pinđura su pečene paprike.

Ajvar se pravi od crvene pečene paprike, ulja, soli i sirćeta, dok se leti dodaje i plavi patližan. Kod ajvara se paprike melju i ima jači ukus od pinđura. Po teksturi je gušći.

Pinđur se pravi sa paradajzom koji mu daje blaži ukus, u odnosu na ajvar. Paprike kod pripreme pinđura se seckaju a tekstura mu je ređa. Oba možete da mažete na hleb ili koristite kao prilog.

Komentari (0)

Loading