KOJA JE RAZLIKA IZMEŠU AJVARA I PINĐURA? Jedan je gušći a za drugi se paprike seckaju a ne melju
Zimnica bez njih ne može da prođe a van toga su odličan prilog jelima, dodaju na ukusu. Osnovni sastojak im je isti ali razlike postoje, pročitajte i saznajte koje su.
Osnova im je ista ali ih razlikuju ostali sastojci i pravljenje
Osnovni sastojak i ajvara i pinđura su pečene paprike.
Ajvar se pravi od crvene pečene paprike, ulja, soli i sirćeta, dok se leti dodaje i plavi patližan. Kod ajvara se paprike melju i ima jači ukus od pinđura. Po teksturi je gušći.
Pinđur se pravi sa paradajzom koji mu daje blaži ukus, u odnosu na ajvar. Paprike kod pripreme pinđura se seckaju a tekstura mu je ređa. Oba možete da mažete na hleb ili koristite kao prilog.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)