KOJA JE RAZLIKA IZMEŠU AJVARA I PINĐURA? Jedan je gušći a za drugi se paprike seckaju a ne melju
Zimnica bez njih ne može da prođe a van toga su odličan prilog jelima, dodaju na ukusu. Osnovni sastojak im je isti ali razlike postoje, pročitajte i saznajte koje su.
Osnova im je ista ali ih razlikuju ostali sastojci i pravljenje
Osnovni sastojak i ajvara i pinđura su pečene paprike.
Ajvar se pravi od crvene pečene paprike, ulja, soli i sirćeta, dok se leti dodaje i plavi patližan. Kod ajvara se paprike melju i ima jači ukus od pinđura. Po teksturi je gušći.
Pinđur se pravi sa paradajzom koji mu daje blaži ukus, u odnosu na ajvar. Paprike kod pripreme pinđura se seckaju a tekstura mu je ređa. Oba možete da mažete na hleb ili koristite kao prilog.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)