STARI RECEPT ZA RATLUK Savršeno se slaže sa kafom, a popravlja raspoloženje u trenu
Starinski recept za ratluk oduševiće i one koji ne vole ovaj slatkiš.
Potrebno je:
- 380 ml vode
- 300g šećera
- 250 ml soka od pomorandže
- 140 grama kukuruznog skroba
- 3 kašike soka od limuna
za posipanje
- 3 kašike kukuruznog skroba i 1 kašika šećera
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte vodu, šećer, limunov sok i sok od pomoranže pa dodajte kukuruzni skrob. Zagrejte na ringli uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Zatim skinite sa ringle pa dodajte sok od limuna i promešajte. Preručite masu u vatrostalnu posudu pa pustite da se prohladi. Secite na kocke i valjajte svaku u mešavinu skroba i šećera.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
Komentari (0)