STARI RECEPT ZA RATLUK Savršeno se slaže sa kafom, a popravlja raspoloženje u trenu

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Starinski recept za ratluk oduševiće i one koji ne vole ovaj slatkiš.

ratluk
Shutterstock

Potrebno je:

  • 380 ml vode
  • 300g šećera
  • 250 ml soka od pomorandže
  • 140 grama kukuruznog skroba
  • 3 kašike soka od limuna

za posipanje

  • 3 kašike kukuruznog skroba i 1 kašika šećera

 

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte vodu, šećer, limunov sok i sok od pomoranže pa dodajte kukuruzni skrob. Zagrejte na ringli uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Zatim skinite sa ringle pa dodajte sok od limuna i promešajte. Preručite masu u vatrostalnu posudu pa pustite da se prohladi. Secite na kocke i valjajte svaku u mešavinu skroba i šećera.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading