STARI RECEPT ZA RATLUK Savršeno se slaže sa kafom, a popravlja raspoloženje u trenu
Starinski recept za ratluk oduševiće i one koji ne vole ovaj slatkiš.
Potrebno je:
- 380 ml vode
- 300g šećera
- 250 ml soka od pomorandže
- 140 grama kukuruznog skroba
- 3 kašike soka od limuna
za posipanje
- 3 kašike kukuruznog skroba i 1 kašika šećera
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte vodu, šećer, limunov sok i sok od pomoranže pa dodajte kukuruzni skrob. Zagrejte na ringli uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Zatim skinite sa ringle pa dodajte sok od limuna i promešajte. Preručite masu u vatrostalnu posudu pa pustite da se prohladi. Secite na kocke i valjajte svaku u mešavinu skroba i šećera.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE KIFLICE SA RATLUKOM Slatkiš iz bakine kuhinju koji budi nostalgiju
Mirisne i sočne, nema ko vam neće tražiti recept.
DOMAĆI RATLUK OD RUŽE Savršen uz šoljicu kafe, a još bolji od kupovnog
Sladak i neodoljiv, nestaće sa stola odmah.
RATLUK OD ORAHA Starinski slatkiš mekan kao duša, poćiće vam voda na usta
Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a pogodan za dane posta
RATLUK TRADICIONALNI TURSKI SLATKIŠ Savršen uz kafu, zasladiće vam ceo dan
Ratluk možete da napravite sa ukusom kokosa, pistaća, ruže, oraha, badema. Najbolje ide kao dodatak uz kafu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)