GDE TREBA DA ČUVATE JABUKE DA OSTANU DUGO SVEŽE? Svi drže na ovom mestu, a to ubrzava truljenje
Jabuka zdravlje čuva, a odlično se slaže sa brojnim poslasticama i pitama. Postoje neka opšta pravila koje jabuke će duže da traju, ali danas vam donosimo cake kako da učinite da ostanu sveže nedeljama.
Opšte poznata pravila
Manja jabuka sa debljom kožicom će duže da traje od velike sa tankom korom. Verovatno znate da kisela sorta duže traje od slatke. Istina je da ako stavite jednu pokvarenu jabuku, ona će uticati na ostale zdrave. Čak i ako jabuka ima samo malu flekicu, sastojak etilen se brže ispušta, pa će da pokvari ostale oko nje.
Gde ne treba da držite jabuke
Nemojte da držite jabuke blizu drugog voća, posebno banana, grožđa ili breskvi, takođe zbog etilena. Nemojte da čuvate jabuke na stolu ili kuhinji, jer ako ih ne iskoristite za nekoliko dana, krenuće da se kvare.
Čuvajte jabuke u frižideru + dodatna caka
Najbolje da čuvate jabuke u vratima frižidera jer tamo mogu da opstanu 3 do 4 nedelje. A ako ih stavite u plastičnu činiju sa poklopcem u frižider, a na dno i preko jabuka stavite parče ubrusa, on će da skupi višak vlage i uspori prerano truljenje.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)