GDE TREBA DA ČUVATE JABUKE DA OSTANU DUGO SVEŽE? Svi drže na ovom mestu, a to ubrzava truljenje
Jabuka zdravlje čuva, a odlično se slaže sa brojnim poslasticama i pitama. Postoje neka opšta pravila koje jabuke će duže da traju, ali danas vam donosimo cake kako da učinite da ostanu sveže nedeljama.
Opšte poznata pravila
Manja jabuka sa debljom kožicom će duže da traje od velike sa tankom korom. Verovatno znate da kisela sorta duže traje od slatke. Istina je da ako stavite jednu pokvarenu jabuku, ona će uticati na ostale zdrave. Čak i ako jabuka ima samo malu flekicu, sastojak etilen se brže ispušta, pa će da pokvari ostale oko nje.
Gde ne treba da držite jabuke
Nemojte da držite jabuke blizu drugog voća, posebno banana, grožđa ili breskvi, takođe zbog etilena. Nemojte da čuvate jabuke na stolu ili kuhinji, jer ako ih ne iskoristite za nekoliko dana, krenuće da se kvare.
Čuvajte jabuke u frižideru + dodatna caka
Najbolje da čuvate jabuke u vratima frižidera jer tamo mogu da opstanu 3 do 4 nedelje. A ako ih stavite u plastičnu činiju sa poklopcem u frižider, a na dno i preko jabuka stavite parče ubrusa, on će da skupi višak vlage i uspori prerano truljenje.
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)