PUNJENE PAPRIKE Klasik kome se svi rado vraćaju, zato najbolje odmah stavite duplu meru

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočni specijalitet raspametiće sve koji ga budu probali.

punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 g pirinača
  • 1 jaje
  • 1 kašika mlevene začinske paprike
  • 2 papadajza
  • 12 paprika babura
  • 1 kašika brašna
  • 0,5 l paradajz soka
  • malo ulja
  • malo soli
  • biber
  • suvi biljni začin

Priprema

Operite paprike pa im izvadite petiljke, i očistite od semenki. Iseckajte sitno crni luk pa ga prodinstajte na ulju. Onda dodajte mleveno meso i začine. Prodinstajte pa dodajte jaje i pirinač. Pripremljenim filom punite paprike. Komadom svežeg paradajza zatvorite svaku papriku. U duboku šerpu ređajte paprike pa nalijte vode do vrha paprika. Kuvajte oko sat vremena na laganoj vatri. Za to vreme, pravite zapršku.  Zasebno u šerpicu sipajte malo ulja, pa dodajte kašiku brašna. Propržite kratko pa dodajte mlevenu začinsku papriku. U šerpu sa paprikama ulijte zapršku pa nalijte sok od paradajza. Kuvajte još 15 minuta. Služite uz kiselo mleko ili prilog po želji. Prijatno!

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading