POSNA REFORMA Raskošna poslastica skupog ukusa ulepšaće svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaje za originalom, uzećete parče više.

Potrebno je
Možda vas zanima:

RECEPT DANA: POSNA REFORMA Raskošna poslastica koja je istog ukusa kao original, za sve važne događaje
Klasik srpske kuhinje sa čokoladom i orasima.

POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.

POSNA REFORMA TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a pomera granice dobrog ukusa
Posna verzija čuvene Reforme ulepšaće svaku svečanu trpezu.

POSNA BANANA TORTA Očaravajuća voćna poslastica koja će vas osvežiti u trenu
Slatka i ukusna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Za kore:
- 100 g šećera
- 150 g meda
- 3 šoljice (80 ml) vode
- 200 g brašna
- malo cimeta
- 150 g mlevenih oraha
- 1 kašicica sode bikarbone
Za fil:
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 šoljica vode
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1 (250 g) margarin
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte med, vodu i šećer. Zasebno u posudi pomešajte brašno, cimet, orahe i sodu bikarbonu. Tu smesu dodajte smesi sa medom, pa varjačom sjedinite. U pleh obložen pek papirom rasporedite ravnomerno smesu. Pecite kore 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađenu koru podelite na 3 dela. U šerpu sipajte vodu i šećere pa na tihoj vatri zagrejte do ključanja. Skinite sa ringle kada se šećer istopi pa dodajte izlomljene komade čokolade i mlevene orahe. Sjedinite varjačom sastojke. U zasebnoj posudi penasto umutite margarin pa pomešajte sa prohlađenim filom. Umutite dobro pa tim filom premažite kore i tortu sa strane odozgo. Pospite tortu rendanom čokoladom i mlevenim orasima.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.
Komentari (0)