POSNI TIRAMISU Neodoljivi desert koji se topi u ustima, a govori 5 jezika
Ovaj kolač sa kafom voleće i oni koji ne vole slatko.
Potrebno je
Za koru
- 200 ml ulja
- 1,5 čaša vode
- 450 g brašna
- 320 g šećera
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica vanilin šećera
Za fil
- 1 posni margarin
- 200 ml biljne slatke pavlake
- 6 kašika šećera u prahu
- 1 kašičica kakao praha
- 3 kapi ruma
Za sirup
- 300 g šećera
- 300 ml vode
- 2 kašičice instant kafe
- 100 ml ruma
Za glazuru
- 250 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika šećera
- 4 kašike vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, ulje, sodu bikarbonu, šećer i vanilin šećer, pa sipajte brašno i umutite. U pleh obložen papirom za pečenje preručite smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađenu koru podelite na 2 dela. Zasebno penasto umutite margarin sobne temperature pa dodajte biljnu slatku pavlaku. Umutite sve da se sastojci dobro sjedine. Dodajte kakao, rum i kakao prah pa mikserom sjedinite. Otopite šećer sa vodom, pa dodajte kafu i promešajte. Prohlađenom sirupu dodajte rum. U kalup stavite koru pa je prelijte sirupom i potom, premažite pripremljenim filom. Ponovite postupak i sa drugom korom. Pomešajte vodu i šećer pa dodajte čokoladu i kuvajte, uz neprestano mešanje, na umerenoj temperaturi. Kolač prelijte čokoladnom glazurom pa pospite kakao prahom. Ostavite u frižideru da se prohladi i stegne. Uživajte!
Možda vas zanima:
POSNA ŠAMPITA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Fenomenalan starinski kolač mekan kao duša, raspametiće i one koji ne vole slatko.
POSNO MEDENO SRCE Kolač koji se topi u ustima a uspeće svima, pa i potpunim početnicima
Fenomenalan kolač jednostavne pripreme voleće i oni koji ne vole slatko.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)