KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENU POGAČU? Poslušajte ovih 5 saveta i biće mekana kao duša
Da biste dobili savršenu pogaču potrebno je da dobro zamesite testo.
1. Dodajte krompirov skrob
Dodajte krompirov skrob razblažen sa malo vode u testo, biće mekano i sveže i sutradan.
2. Voda sa sirćetom i sodom bikarbonom
Pored mleka, dodajte testu pola čaše vode sa sodom bikarbonom i sirće. Brže će da naraste i biće mekano.
3. Dodajte puter sobne temperature
Ako testu dodate otopljen puter, tekstura će biti lošija.
4. Jedna kašičica šećera
Ako testu dodate više od navedene količine, lakše će izgoreti i usporićete fermentaciju kvasca.
5. Žumance umesto celog jajeta
Bolje dodajte samo žumance da bi pogača bila mekana.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
DOMAĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE SUDOPERE Blistaće se kao nova, a prijatno će mirisati cela kuhinja
Očistite sudoperu na potpuno prirodan način, bez hemije.
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
Komentari (0)