KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENU POGAČU? Poslušajte ovih 5 saveta i biće mekana kao duša
Da biste dobili savršenu pogaču potrebno je da dobro zamesite testo.
1. Dodajte krompirov skrob
Dodajte krompirov skrob razblažen sa malo vode u testo, biće mekano i sveže i sutradan.
2. Voda sa sirćetom i sodom bikarbonom
Pored mleka, dodajte testu pola čaše vode sa sodom bikarbonom i sirće. Brže će da naraste i biće mekano.
3. Dodajte puter sobne temperature
Ako testu dodate otopljen puter, tekstura će biti lošija.
4. Jedna kašičica šećera
Ako testu dodate više od navedene količine, lakše će izgoreti i usporićete fermentaciju kvasca.
5. Žumance umesto celog jajeta
Bolje dodajte samo žumance da bi pogača bila mekana.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)