KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENU POGAČU? Poslušajte ovih 5 saveta i biće mekana kao duša

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Da biste dobili savršenu pogaču potrebno je da dobro zamesite testo.

pogača
Foto: unsplash.com/alienowicz

1. Dodajte krompirov skrob

Dodajte krompirov skrob razblažen sa malo vode u testo, biće mekano i sveže i sutradan.

2. Voda sa sirćetom i sodom bikarbonom

Pored mleka, dodajte testu pola čaše vode sa sodom bikarbonom i sirće. Brže će da naraste i biće mekano.

3. Dodajte puter sobne temperature

Ako testu dodate otopljen puter, tekstura će biti lošija.

4. Jedna kašičica šećera

Ako testu dodate više od navedene količine, lakše će izgoreti i usporićete fermentaciju kvasca.

5. Žumance umesto celog jajeta

Bolje dodajte samo žumance da bi pogača bila mekana.

Komentari (0)

Loading