ČOKOLADNA RAPSODIJA POSNA NA VODI Gotava za 20 minuta, a topi se u ustima
Savršeno sladak i kremast kolač koji će uspeti svima, pa i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 2 šolje speltinog brašna
- 3 kašike džema od šljive
- 1 prašak za pecivo
- 1 šolja šećera
- 2 šolje vode
- kašičica cimeta
Glazura:
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi razmutite šećer sa vodom pa dodajte brašno, prašak za pecivo, cimet i džem. Sjedinite sve dobro. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U manji pleh stavite papir za pečenje i izlijte smesu. Pecite oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Otopite čokoladu na pari. Pripremljenom čokoladnom glazurom prelijte kolač. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI KOLAČ NA VODI Sočan i ukusan, za prave sladokusce, a gotov za pola sata
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)