ČOKOLADNA RAPSODIJA POSNA NA VODI Gotava za 20 minuta, a topi se u ustima
Savršeno sladak i kremast kolač koji će uspeti svima, pa i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 2 šolje speltinog brašna
- 3 kašike džema od šljive
- 1 prašak za pecivo
- 1 šolja šećera
- 2 šolje vode
- kašičica cimeta
Glazura:
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi razmutite šećer sa vodom pa dodajte brašno, prašak za pecivo, cimet i džem. Sjedinite sve dobro. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U manji pleh stavite papir za pečenje i izlijte smesu. Pecite oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Otopite čokoladu na pari. Pripremljenom čokoladnom glazurom prelijte kolač. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI KOLAČ NA VODI Sočan i ukusan, za prave sladokusce, a gotov za pola sata
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)