ČOKOLADNA RAPSODIJA POSNA NA VODI Gotava za 20 minuta, a topi se u ustima
Savršeno sladak i kremast kolač koji će uspeti svima, pa i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 2 šolje speltinog brašna
- 3 kašike džema od šljive
- 1 prašak za pecivo
- 1 šolja šećera
- 2 šolje vode
- kašičica cimeta
Glazura:
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi razmutite šećer sa vodom pa dodajte brašno, prašak za pecivo, cimet i džem. Sjedinite sve dobro. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U manji pleh stavite papir za pečenje i izlijte smesu. Pecite oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Otopite čokoladu na pari. Pripremljenom čokoladnom glazurom prelijte kolač. Prijatno!
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)