GUŽVANA GIBANICA Omiljena srpska pita po starom receptu iz bakine kuhinje
Slasna pita pogodna za doručak ili večeru, prste da poližete.
Potrebno je:
- 500 g kora za gibanicu
- 250 g sira
- 2 jajeta
- 100 ml jogurta
- 150 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- 1 kašika ulja
- 1/2 šoljice vode
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja ulupajte pa dodajte jogurt, sir i ulje i dobro izmešajte. Sipajte kiselu vodu. Pomešajte pola šoljice vode sa 1 kašikom ulja. Pripremljenim prelivom premažite prve dve i poslednje dve kore. Pleh obložite pek papirom pa stavite jednu koru, poprskajte je mešavinom vode i ulja, stavite i drugu koru, opet malo vode i ulja. Zatim zgužvajte dve kore, utopite ih u fil pa ređajte u tepsiju, jednu pored druge. Stavite preko koru, da joj ne izlaze ćoškovi iz tepsije. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poslednje stavite dve suve kore pa ih premažite mešavinom voda ulje. Pecite gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Tokom pečenja smanjujte temperaturu, do 150 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA SIROM BRZI GONZALES SE NE ODBIJA A ne zahteva ni truda ni vremena
Savršena za doručak ili večeru, uz jogurt ili kiselo mleko.
SOČNA GIBANICA PREPUNA JOGURTA I PAVLAKE Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA MAFINI GOTOVI ZA TREN OKA A ni malo ne zaostaju za čuvenom pitom
Sve se samo pomeša i peče, a osvajaju na prvi zalogaj.
GIBANICA BRZI GONZALES Gotova za 3 minuta, a pola se pojede dok je još u rerni
Nećete moći da prestanete da jedete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)