SOČNE ŠNICLE U PARADAJZ SOSU Jelo idealno za sve prilike, ukućani će stajati u redu za još
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
Potrebno je:
- 1 kg svinskih šnicla
- 500 ml kuvanog paradajza
- 500 ml mlake vode
- malo brašna
- malo bibera
- malo soli
- malo suvi biljni začin
- malo peršunovog lišća
- 1 kašika šećera
Priprema
Izlupajte šnicle, pa ih posolite, pobiberite i začinite suvim biljnim začinom. U brašno valjajte svaku šniclu pa ređajte u nauljen pleh. Kuvani paradajz razblažite sa vodom pa u to dodajte kašiku šećera. Dodajte malo seckanog zelen lišća preko šnicli, pa ih prelijte kuvanim paradajzom. Pecite oko 120 minuta u rerni na 200 stepeni, Na polovini pečenja okrenite šnicle na drugu stranu. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!
POSNA KESTEN PIRE TORTA Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, zamirisaće cela kuća
Torta kao osmišljena za hladne dane, a sjajno ide sa šoljom kafe ili vinom.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U PASULJ Biće gotov za 45 minuta, a nije soda ni ulje
Bićete iznenađeni kada vidite o kojoj namirnici je reč.
NJOKE SA SLANINOM Slasni specijalitet koji osvaja na prvi zalogaj, po receptu bez premca
Neodoljivo jelo u aromatičnom spoju sa slaninom, za prave gurmane.
NAJUKUSNIJI DOMAĆI SIR Napravićete ga očas posla, a bolji do sada niste jeli
Trajaće oko nedelju dana, a bićete oduševljeni koliko je ukusan.
LAKO OČISTITE ŠPORET SA RAVNOM PLOČOM Trebaju vam samo 2 namirnice, a nije soda bikarbona
Jednostavan trik koji rešava problem u trenu, a trebaju vam samo namirnice koje ima svaka domaćica.
Komentari (0)