ARAPSKI KOLAČ Čokoladna rapsodija koja se pravi brzo i lako, kao osmišljena za uživanje

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.

arapski kolač
Shutterstock

Potrebno je

  • 120 g ovsenih pahuljica
  • 200 ml toplog mleka
  • 2 jajeta
  • 2 banane
  • kesica vanilinog šećera
  • 40 g kakao praha
  • kašičica praška za pecivo

Za posipanje

  • orasi 
  • čokoladne mrvice

Za glazuru

  • 100 grama čokolade
  • 40 ml mleka

 

Priprema

 

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu stavite ovsene pahuljice pa ih prelijte toplim mlekom, i ostavite potopljene 10 minuta. U drugoj posudi razbijte jaja, pa dodajte izgnječene banane i vanilin šećer. Žicom dobro sjedinite smesu. Dodajte kakao prah i prašak za pecivo, pa sve promešajte. Dodajte pahuljice sa mlekom pa opet promešajte. Smesu izručite u pleh obložen papirom za pečenje pa ravnomerno rasporedite. Pospite čokoladnim mrvicama i rendanom čokoladom. Pecite kolač oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpici na šporeti otopite čokoladu sa ključalim mlekom, uz neprestano mešanje, da dobijete glazuru. Gotov kolač prelijte čokoladnom glazurom. Bon appetit!


 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading