KOJE VINO I KADA DODATI JELIMA? Piletina voli belo vino a ovo voće se idealno slaže sa crnim
Dodavanjem male količine vina u jelo poboljšaćete njegovu aromu, biće sočnije i ukusnije.
Belo vino
Vino se odlično slaže sa pečenom ribom. Začinite je i prelijte kašikom vina, pa obmotajte folijom i pecite.
Dodaće aromu kuvanim jelima sa piletinom i morskim plodovima. Poboljšaće ukus krem supe i svetlih soseva.
Ako pržite povrće na masnoći, dodajte i malo belog vina, biće mnogo ukusnije i sočnije.
Dodajte belo vino jelima od pečuraka.
Poslasticama sa jabukama, vanilom ili karamelom dodajte malo belog vina, videćete koliko će ulepšati ukus.
Crno vino
Odlično za jela od crvenog mesa i divljači.
Takođe, dodavanje crnog vina omekšaće i aromatizovati meso.
Ako pravite deserte sa ukusom bobičastog voća, istaćićete ukus.
Ako pripremate testeninu sa sirom dodajte malo rosea i oduševićete se aromom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)