KOJE VINO I KADA DODATI JELIMA? Piletina voli belo vino a ovo voće se idealno slaže sa crnim
Dodavanjem male količine vina u jelo poboljšaćete njegovu aromu, biće sočnije i ukusnije.
Belo vino
Vino se odlično slaže sa pečenom ribom. Začinite je i prelijte kašikom vina, pa obmotajte folijom i pecite.
Dodaće aromu kuvanim jelima sa piletinom i morskim plodovima. Poboljšaće ukus krem supe i svetlih soseva.
Ako pržite povrće na masnoći, dodajte i malo belog vina, biće mnogo ukusnije i sočnije.
Dodajte belo vino jelima od pečuraka.
Poslasticama sa jabukama, vanilom ili karamelom dodajte malo belog vina, videćete koliko će ulepšati ukus.
Crno vino
Odlično za jela od crvenog mesa i divljači.
Takođe, dodavanje crnog vina omekšaće i aromatizovati meso.
Ako pravite deserte sa ukusom bobičastog voća, istaćićete ukus.
Ako pripremate testeninu sa sirom dodajte malo rosea i oduševićete se aromom.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
ČIKAŠKA PITA PICA Gurmansko jelo bogatog nadeva i hrskavog testa, drugačije od svega što ste probali
Jelo između pite i pice specijalitet je grada Čikaga, a svaki zalogaj je raj za nepca.
BEGOVA ČORBA Kraljica čorbi u bosanskoj kuhinji ukusa koji se pamti
Okrepiće organizam svakim zalogajem.
Komentari (0)