KOJE VINO I KADA DODATI JELIMA? Piletina voli belo vino a ovo voće se idealno slaže sa crnim
Dodavanjem male količine vina u jelo poboljšaćete njegovu aromu, biće sočnije i ukusnije.

Belo vino
Vino se odlično slaže sa pečenom ribom. Začinite je i prelijte kašikom vina, pa obmotajte folijom i pecite.
Dodaće aromu kuvanim jelima sa piletinom i morskim plodovima. Poboljšaće ukus krem supe i svetlih soseva.
Ako pržite povrće na masnoći, dodajte i malo belog vina, biće mnogo ukusnije i sočnije.
Dodajte belo vino jelima od pečuraka.
Poslasticama sa jabukama, vanilom ili karamelom dodajte malo belog vina, videćete koliko će ulepšati ukus.
Crno vino
Odlično za jela od crvenog mesa i divljači.
Takođe, dodavanje crnog vina omekšaće i aromatizovati meso.
Ako pravite deserte sa ukusom bobičastog voća, istaćićete ukus.
Ako pripremate testeninu sa sirom dodajte malo rosea i oduševićete se aromom.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.
Komentari (0)