KOJE VINO I KADA DODATI JELIMA? Piletina voli belo vino a ovo voće se idealno slaže sa crnim

Izvor: Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Dodavanjem male količine vina u jelo poboljšaćete njegovu aromu, biće sočnije i ukusnije.

vino
Shutterstock

Belo vino

Vino se odlično slaže sa pečenom ribom. Začinite je i prelijte kašikom vina, pa obmotajte folijom i pecite.

Dodaće aromu kuvanim jelima sa piletinom i morskim plodovima. Poboljšaće ukus krem supe i svetlih soseva.

Ako pržite povrće na masnoći, dodajte i malo belog vina, biće mnogo ukusnije i sočnije.

Dodajte belo vino jelima od pečuraka.

Poslasticama sa jabukama, vanilom ili karamelom dodajte malo belog vina, videćete koliko će ulepšati ukus.

Crno vino

Odlično za jela od crvenog mesa i divljači.

Takođe, dodavanje crnog vina omekšaće i aromatizovati meso.

Ako pravite deserte sa ukusom bobičastog voća, istaćićete ukus.

Ako pripremate testeninu sa sirom dodajte malo rosea i oduševićete se aromom.

 

 

 

vasina torta

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena

18:30

28 mart, 2025

Sezonski recepti

Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.

Komentari (0)

Loading