MOSKVA ŠNIT Klasik za sva vremena koji budi sva čula
Čuvena poslastica nastala je 1974. godine u Beogradu i remek je delo gđe Anice Džepine.
Potrebno je
Za 4 kore
- 16 belanaca
- 16 kašika šećera
- 24 kašike mlevenih oraha
- 4 kašike mlevenih lešnika
- 4 kašike brašna
Za fil
- 16 žumanca
- 12 kašika šećera
- 1 puding od vanile
- 500 ml mleka
- 1 kašika gustina
- 250 gr maslaca
Za nadev i ukrašavanje
- 500 ml slatke pavlake
- 500 gr višanja
- 1 manja konzerva ananasa
- 150 gr pečenih, seckanih lešnika
Priprema
Mikserom umutite 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera izmiksajte da postane gusto. Dodajte 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku mlevenih lešnika. Potom lagano promešajte varjačom. Sipajte u pleh i pecite oko 12-13 minuta na 200 stepeni. Ponovite postupak i za preostale tri kore. Za fil dobro umutite žumanca i šećer, zatim dodajte gustin i puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve lepo sjedinite. Ostatak mleka stavite da prokuva i dodajte u umućenu smesu. Na tihoj vatri kuvajte uz neprestano mešanje varjačom. Fil ohladite a onda mu dodajte umućeni maslac. Pred filovanje umutite slatku pavlaku.
Slaganje torte
Prva kora — fil, višnje, seckani lešnici i umućena slatka pavlaka
druga kora — fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatka pavlaka
treća kora — fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka — četvrta kora, koja se ukrašava po želji.
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT Kraljica trpeze u savršenom voćnom spoju, poćiće vam voda na usta
Raskošna poslastica oduševiće i one izbirljive.
MOSKVA ŠNIT SA BRESKVAMA Jelena nam je dala recept za savršenu letnju poslasticu
Napravite čuvenu poslasticu s ananasom i višnjama po receptu Jelene Filipović iz Beograda
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta, u savršenom spoju sa višnjama i ananasom
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
MOSKVA ŠNIT Očaravajuća voćna poslastica sa ananasom, za pravo uživanje
Fenomenalna poslastica pomera granice dobrog ukusa, za sve svečane prilike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)