UMUTITE ŠLAG KAO POSLASTIČARI Uz ova 3 saveta biće ukusan i penast
Nije isto da li pripremate šlag iz kesice, ili sami pravite od belanaca, ili slatke pavlake. Uz sledeće savete biće savršen, a vaši deserti i poslastice preukusni, probajte i uverite se.
Od belanaca
Koliko stavite belanaca, toliko dodajte ravnih kašika šećera. Šećer dodajte postepeno, a pre nego počenete da mutite, belanca probušite viljuškom kako bi se odvojili iz svoje opne, mućenje će biti lakše.
Od slatke pavlake
Važno je da dobro ohladite slatku pavlaku pre toga. Jednostavan način gde treba samo da je umutite u čvrstu masu, bez dodavanja šećera. Takođe, vodu ili mleko pre pripreme ohladite u frižideru.
Iz kesice
Najbolje da se pridržavate uputstva sa kesice. Ali na 100 g šlaga stavite 200 ml vode i mleka, dobićete kremastu teksturu i čvrsti šlag. U šlag prvo sipajte vodu ili mleko odnosa 1:1, a nakon mućenja dodajte ostatak vode ili mleka, dok ne dobijete homogenu, kompaktnu smesu. Za sladak ukus, dodajte prah šećer.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)