UMUTITE ŠLAG KAO POSLASTIČARI Uz ova 3 saveta biće ukusan i penast
Nije isto da li pripremate šlag iz kesice, ili sami pravite od belanaca, ili slatke pavlake. Uz sledeće savete biće savršen, a vaši deserti i poslastice preukusni, probajte i uverite se.
Od belanaca
Koliko stavite belanaca, toliko dodajte ravnih kašika šećera. Šećer dodajte postepeno, a pre nego počenete da mutite, belanca probušite viljuškom kako bi se odvojili iz svoje opne, mućenje će biti lakše.
Od slatke pavlake
Važno je da dobro ohladite slatku pavlaku pre toga. Jednostavan način gde treba samo da je umutite u čvrstu masu, bez dodavanja šećera. Takođe, vodu ili mleko pre pripreme ohladite u frižideru.
Iz kesice
Najbolje da se pridržavate uputstva sa kesice. Ali na 100 g šlaga stavite 200 ml vode i mleka, dobićete kremastu teksturu i čvrsti šlag. U šlag prvo sipajte vodu ili mleko odnosa 1:1, a nakon mućenja dodajte ostatak vode ili mleka, dok ne dobijete homogenu, kompaktnu smesu. Za sladak ukus, dodajte prah šećer.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)