MORAVSKI PASULJ U PAPRICI Aromatično i zdravo jelo za dane posta
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 800 grama do 1 kg pasulja
- 1 glavica belog luka
- 2 l vode
- 3-4 glavice crnog luka
- 1 kašika brašna, so, suvi začin, začinska crvena paprika, biber
- Suva paprika za punjenje, a može da se koristi i svežu ili papriku iz turšije.
Priprema:
Kuvajte pasulj u vodi oko sat vremena. U tiganju stavite luk da se dinsta, pa mu dodajte začine a potom i proceđen pasulj, kao i malo vode iz pasulja. Paprike punite pasuljom pa ređajte u vatrostalnu činiju. Zalijte sa malo vode iz kuvanog pasulja. Pecite u rerni zagrejanu na 200 stepeni, oko sat i po do dva.
Možda vas zanima:
POSNI PREBRANAC Slasno jelo koje greje dušu i telo, recept je proveren a ukus savršen
Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.
POSNI PASULJ SA NANOM Zagrejaće vas od prvog zalogaja
Pasulj je odličan izbor za zimu, jer je zdrav i dugo drži sitim. Može da se napravi na više načina, može da bude posan i mrsan. Dodajte mu nanu i osetite čaroliju ukusa.
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)