MORAVSKI PASULJ U PAPRICI Aromatično i zdravo jelo za dane posta

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

moravski pasulj
Shutterstock

Potrebno je

  • 800 grama do 1 kg pasulja
  • 1 glavica belog luka
  • 2 l vode
  • 3-4 glavice crnog luka
  • 1 kašika brašna, so, suvi začin, začinska crvena paprika, biber
  • Suva paprika za punjenje, a može da se koristi i svežu ili papriku iz turšije.

Priprema: 

Kuvajte pasulj u vodi oko sat vremena. U tiganju stavite luk da se dinsta, pa mu dodajte začine a potom i proceđen pasulj, kao i malo vode iz pasulja. Paprike punite pasuljom pa ređajte u vatrostalnu činiju. Zalijte sa malo vode iz kuvanog pasulja. Pecite u rerni zagrejanu na 200 stepeni, oko sat i po do dva.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading