MORAVSKI PASULJ U PAPRICI Aromatično i zdravo jelo za dane posta
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 800 grama do 1 kg pasulja
- 1 glavica belog luka
- 2 l vode
- 3-4 glavice crnog luka
- 1 kašika brašna, so, suvi začin, začinska crvena paprika, biber
- Suva paprika za punjenje, a može da se koristi i svežu ili papriku iz turšije.
Priprema:
Kuvajte pasulj u vodi oko sat vremena. U tiganju stavite luk da se dinsta, pa mu dodajte začine a potom i proceđen pasulj, kao i malo vode iz pasulja. Paprike punite pasuljom pa ređajte u vatrostalnu činiju. Zalijte sa malo vode iz kuvanog pasulja. Pecite u rerni zagrejanu na 200 stepeni, oko sat i po do dva.
Možda vas zanima:
POSNI PREBRANAC Slasno jelo koje greje dušu i telo, recept je proveren a ukus savršen
Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.
POSNI PASULJ SA NANOM Zagrejaće vas od prvog zalogaja
Pasulj je odličan izbor za zimu, jer je zdrav i dugo drži sitim. Može da se napravi na više načina, može da bude posan i mrsan. Dodajte mu nanu i osetite čaroliju ukusa.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
Komentari (0)