POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Klasik bez premca za pravo zadovoljstvo
Sočna štrudla vratiće vas u dane detinjstva i bakinu kuhinju.

Potrebno je
Za testo
- 350 g brašna tip 500
- 150 g oštrog brašna
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike vanilin šećera
- rendana limunova korica
- 4 kašike ulja
- 3 dl mlake vode
- 15 g svežeg kvasca
Za fil
- 450 g mlevenih oraha
- 15 kašika pekmeza od kajsije
- 1 kašika vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, vodu, brašno i malo šećera. Ostavite da nadođe. U zasebnu posudu stavite suve sastojke pa dobro promešajte da se sjedine. Napravite udubljenje pa im dodajte tečne sastojke i nadošli kvasac. Od smese umesite glatko testo pa ga ostavite da nadođe. Nadošlo testo podelite na 3 jednaka dela, pa napravite jufke i ostavite tako 15 minuta. Zasebno sjedinite mlevene orahe, pekmez i vanilin šećer. Pripremljeni fil podelite na 3 dela. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaku jufku u pravougaonik. Premažite pripremljenim filom i uvijte u oblik štrudle. Ponavljajte postupak za sve tri jufke. Štrudle premažite uljem i pustite da odstoje 20 minuta. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte štrudle. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se prohlade pa ih pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

USKRŠNJA GURMANSKA PITA Sočna i slasna, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Biće super i hladna.

TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica zanimljivog izgleda zasladiće vas u momentu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.
Komentari (0)