POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Klasik bez premca za pravo zadovoljstvo

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Sočna štrudla vratiće vas u dane detinjstva i bakinu kuhinju.

štrudla sa orasima
Shutterstock

Potrebno je

Za testo

  • 350 g brašna tip 500
  • 150 g oštrog brašna
  • 1/2 kašičice soli 
  • 2 kašike vanilin šećera
  • rendana limunova korica
  • 4 kašike ulja
  • 3 dl mlake vode
  • 15 g svežeg kvasca

Za fil

  • 450 g mlevenih oraha
  • 15 kašika pekmeza od kajsije
  • 1 kašika vanilin šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, vodu, brašno i malo šećera. Ostavite da nadođe. U zasebnu posudu stavite suve sastojke pa dobro promešajte da se sjedine. Napravite udubljenje pa im dodajte tečne sastojke i nadošli kvasac. Od smese umesite glatko testo pa ga ostavite da nadođe. Nadošlo testo podelite na 3 jednaka dela, pa napravite jufke i ostavite tako 15 minuta. Zasebno sjedinite mlevene orahe, pekmez i vanilin šećer. Pripremljeni fil podelite na 3 dela. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaku jufku u pravougaonik. Premažite pripremljenim filom i uvijte u oblik štrudle. Ponavljajte postupak za sve tri jufke. Štrudle premažite uljem i pustite da odstoje 20 minuta. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte štrudle. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se prohlade pa ih pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

 

Komentari (0)

Loading