POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Klasik bez premca za pravo zadovoljstvo
Sočna štrudla vratiće vas u dane detinjstva i bakinu kuhinju.
Potrebno je
Za testo
- 350 g brašna tip 500
- 150 g oštrog brašna
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike vanilin šećera
- rendana limunova korica
- 4 kašike ulja
- 3 dl mlake vode
- 15 g svežeg kvasca
Za fil
- 450 g mlevenih oraha
- 15 kašika pekmeza od kajsije
- 1 kašika vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, vodu, brašno i malo šećera. Ostavite da nadođe. U zasebnu posudu stavite suve sastojke pa dobro promešajte da se sjedine. Napravite udubljenje pa im dodajte tečne sastojke i nadošli kvasac. Od smese umesite glatko testo pa ga ostavite da nadođe. Nadošlo testo podelite na 3 jednaka dela, pa napravite jufke i ostavite tako 15 minuta. Zasebno sjedinite mlevene orahe, pekmez i vanilin šećer. Pripremljeni fil podelite na 3 dela. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaku jufku u pravougaonik. Premažite pripremljenim filom i uvijte u oblik štrudle. Ponavljajte postupak za sve tri jufke. Štrudle premažite uljem i pustite da odstoje 20 minuta. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte štrudle. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se prohlade pa ih pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)