POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Klasik bez premca za pravo zadovoljstvo
Sočna štrudla vratiće vas u dane detinjstva i bakinu kuhinju.
Potrebno je
Za testo
- 350 g brašna tip 500
- 150 g oštrog brašna
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike vanilin šećera
- rendana limunova korica
- 4 kašike ulja
- 3 dl mlake vode
- 15 g svežeg kvasca
Za fil
- 450 g mlevenih oraha
- 15 kašika pekmeza od kajsije
- 1 kašika vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, vodu, brašno i malo šećera. Ostavite da nadođe. U zasebnu posudu stavite suve sastojke pa dobro promešajte da se sjedine. Napravite udubljenje pa im dodajte tečne sastojke i nadošli kvasac. Od smese umesite glatko testo pa ga ostavite da nadođe. Nadošlo testo podelite na 3 jednaka dela, pa napravite jufke i ostavite tako 15 minuta. Zasebno sjedinite mlevene orahe, pekmez i vanilin šećer. Pripremljeni fil podelite na 3 dela. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaku jufku u pravougaonik. Premažite pripremljenim filom i uvijte u oblik štrudle. Ponavljajte postupak za sve tri jufke. Štrudle premažite uljem i pustite da odstoje 20 minuta. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte štrudle. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se prohlade pa ih pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)