ZAŠTO SE ĆUFTE RASPADAJU PRI PRŽENJU? Dešava se i iskusnim kuvarima, a rešenje je u ovome
Kada pravite ćufte važno je da imate dobar recept ali i mleveno meso.
Dodajte sočnost suvom mlevenom mesu
Ako je mleveno meso suvo, onda na 1 kg mesa dodajte 250 g hleba natopljenog vodom.
Dodajte malo brašna ili griza
Ako ćufte nisu dobro oblikovane ili deluju viskozno, dodajte malo brašna ili griza da biste promenili teksturu
Ostavite mleveno meso da odstoji
Mleveno meso istucite pa ostavite u frižideru 20 minuta do pola sata, pre prženja ćufti.
Pržite u zagrejanom tiganju na malo ulja
Pržite u zagrejanom tiganju na maloj količini ulja da bi čufte imale vremena da se "peku" i poprave oblik.
Ne zaboravite paniranje
Za savršen ukus nemojte da zaboravite da panirate čufte i premažete ih umućenim belancetom.
AKO VOLITE SLATKE MAFINE, OVE SLANE ĆETE OBOŽAVATI Pojedu se u jednom zalogaju!
Svaki zalogaj je gurmanski raj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
PILETINA U BELOM SOSU Sočan i slasan delikates, malo drugačiji a mnogo ukusniji
Savršen obrok, dobićete brojne komplimente, a ukućani će stajati u redu za još
PISTAĆ LOPTICE Smažu se u jednom zalogaju, a uspeće i početnicima
Fenomenalni sitni kolači oduševiće i one koji ne vole slatko.
KADA TREBA DA KORISTITE SVEŽ A KADA SUVI KVASAC Nije svejedno jer drastično utiče na kvalitet testa
Domaćice uglavnom koriste sveži kvasac, a kada nemaju vremena, pribegavaju suvom. Evo koje su prednosti i mane, i kada je najbolje koji da koristite.
Komentari (0)