ZAŠTO SE ĆUFTE RASPADAJU PRI PRŽENJU? Dešava se i iskusnim kuvarima, a rešenje je u ovome
Kada pravite ćufte važno je da imate dobar recept ali i mleveno meso.
Dodajte sočnost suvom mlevenom mesu
Ako je mleveno meso suvo, onda na 1 kg mesa dodajte 250 g hleba natopljenog vodom.
Dodajte malo brašna ili griza
Ako ćufte nisu dobro oblikovane ili deluju viskozno, dodajte malo brašna ili griza da biste promenili teksturu
Ostavite mleveno meso da odstoji
Mleveno meso istucite pa ostavite u frižideru 20 minuta do pola sata, pre prženja ćufti.
Pržite u zagrejanom tiganju na malo ulja
Pržite u zagrejanom tiganju na maloj količini ulja da bi čufte imale vremena da se "peku" i poprave oblik.
Ne zaboravite paniranje
Za savršen ukus nemojte da zaboravite da panirate čufte i premažete ih umućenim belancetom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)