ZAŠTO SE ĆUFTE RASPADAJU PRI PRŽENJU? Dešava se i iskusnim kuvarima, a rešenje je u ovome

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Kada pravite ćufte važno je da imate dobar recept ali i mleveno meso.

ćufte
Shutterstock

Dodajte sočnost suvom mlevenom mesu

Ako je mleveno meso suvo, onda na 1 kg mesa dodajte 250 g hleba natopljenog vodom.

Dodajte malo brašna ili griza

Ako ćufte nisu dobro oblikovane ili deluju viskozno, dodajte malo brašna ili griza da biste promenili teksturu

Ostavite mleveno meso da odstoji

Mleveno meso istucite pa ostavite u frižideru 20 minuta do pola sata, pre prženja ćufti.

Pržite u zagrejanom tiganju na malo ulja

Pržite u zagrejanom tiganju na maloj količini ulja da bi čufte imale vremena da se "peku" i poprave oblik.

Ne zaboravite paniranje

Za savršen ukus nemojte da zaboravite da panirate čufte i premažete ih umućenim belancetom.

Komentari (0)

Loading