TORTA U SAVRŠENOM SPOJU PISTAĆA I LIMUNA Kremasto savršenstvo za sva čula
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 200 g brašna
- 100 g putera
- 1 žumance
- 240 g šećera
- mleko
- 150 g slatke pavlake
- 180 g limunovog soka
- kora jednog limuna
- 6 jaja
- 40 g griza
- 50 g seckanih pistaća
- so
za premazivanje kalupa
- brašno i puter
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Umutite miskerom puter, brašno i 40 g šećera. Onda dodajte žumance, kašiku mleka i so pa sve mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Kalup premažite puterom i pospite brašnom. Zatim testo rastanjite pa ga prebacite u kalup. Testo izbockajte viljuškom pa ga pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ostale sastojke sem pistaća izmešajte i kuvajte uz stalno mešanje. Kad se zgusne preliv sipajte preko testa pa pospite pistaćima. Pecite tortu još 10 minuta na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŽITO TORTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Kremasta poslastica raspametiće i one izbirljive.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)