TORTA U SAVRŠENOM SPOJU PISTAĆA I LIMUNA Kremasto savršenstvo za sva čula

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.

torta od pistaća i limuna
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g brašna
  • 100 g putera
  • 1 žumance
  • 240 g šećera
  • mleko
  • 150 g slatke pavlake
  • 180 g limunovog soka
  • kora jednog limuna
  • 6 jaja
  • 40 g griza
  • 50 g seckanih pistaća
  • so

za premazivanje kalupa

  • brašno i puter 

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Umutite miskerom puter, brašno i 40 g šećera. Onda dodajte žumance, kašiku mleka i so pa sve mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Kalup premažite puterom i pospite brašnom. Zatim testo rastanjite pa ga prebacite u kalup. Testo izbockajte viljuškom pa ga pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ostale sastojke sem pistaća izmešajte i kuvajte uz stalno mešanje. Kad se zgusne preliv sipajte preko testa pa pospite pistaćima. Pecite tortu još 10 minuta na 200 stepeni. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading