TORTA U SAVRŠENOM SPOJU PISTAĆA I LIMUNA Kremasto savršenstvo za sva čula
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 200 g brašna
- 100 g putera
- 1 žumance
- 240 g šećera
- mleko
- 150 g slatke pavlake
- 180 g limunovog soka
- kora jednog limuna
- 6 jaja
- 40 g griza
- 50 g seckanih pistaća
- so
za premazivanje kalupa
- brašno i puter
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Umutite miskerom puter, brašno i 40 g šećera. Onda dodajte žumance, kašiku mleka i so pa sve mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Kalup premažite puterom i pospite brašnom. Zatim testo rastanjite pa ga prebacite u kalup. Testo izbockajte viljuškom pa ga pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ostale sastojke sem pistaća izmešajte i kuvajte uz stalno mešanje. Kad se zgusne preliv sipajte preko testa pa pospite pistaćima. Pecite tortu još 10 minuta na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŽITO TORTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Kremasta poslastica raspametiće i one izbirljive.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)