SLANI BANANA HLEB Dodajte šolju jogurta ili kiselog mleka i uživajte u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Ako volite slatku varijantu banana hleba, ovu slanu ćete obožavati. Možete da jedete samostalno ii uz prilog po izboru.

banana hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 zrele banane
  • 1/4 šolje otopljenog putera 
  • 2 jaja
  • 2 šolje brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 šolje seckanih svežih biljaka (peršun, vlašac, bosiljak)
  • 1/2 šolje rendanog sira 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte izgnječene banane sa otopljenim puterom i jajima. Promešajte da se sastojci sjedine. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Smesu sa suvim sastojcima lagano dodajte smesi sa bananama, uz neprestano mešanje. Dodajte rendani sir i sveže biljke pa promešajte smesu. U pleh obložen pek papirom preručite smesu pa rasporedite. Pecite 45 do 55 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi. Ohlađen banana hleb secite i služite, uz prilog po želji. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading