SLANI BANANA HLEB Dodajte šolju jogurta ili kiselog mleka i uživajte u svakom zalogaju
Ako volite slatku varijantu banana hleba, ovu slanu ćete obožavati. Možete da jedete samostalno ii uz prilog po izboru.
Potrebno je
- 3 zrele banane
- 1/4 šolje otopljenog putera
- 2 jaja
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 šolje seckanih svežih biljaka (peršun, vlašac, bosiljak)
- 1/2 šolje rendanog sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte izgnječene banane sa otopljenim puterom i jajima. Promešajte da se sastojci sjedine. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Smesu sa suvim sastojcima lagano dodajte smesi sa bananama, uz neprestano mešanje. Dodajte rendani sir i sveže biljke pa promešajte smesu. U pleh obložen pek papirom preručite smesu pa rasporedite. Pecite 45 do 55 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi. Ohlađen banana hleb secite i služite, uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI BANANA HLEB Desert koji osvaja svakim zalogajem, a super ide uz kafu
Mekan i ukusan, za prave sladokusce.
BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVI BANANA HLEB Komadići čokolade mu daju poseban šmek, otopićete se od slatkoće
Aromatični desert savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)