LJUTA KRILCA SA KIKIRIKIJEM Pikantna rapsodija ukusa za prave gurmane
Začinjena i ljuta, a meso se lepi za prste.
Potrebno je
- 1 kg krilaca
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 dl belog vina
- 100 g kikirikija
- 1 kašičica ljute začinske paprike
- 2 kašičice gustina
- ulje
Priprema
Pomešajte ljutu papriku i gustin i time dobro natrljajte krilca. Sitno iseckajte crni luk. Na ulju propržite krilca sa obe strane, izvadite ih i dodajte seckani luk i šargarepu. Propržite povrće, vratite krilca i nalijte belo vino. Dinstajte oko 20 minuta dok meso ne omekša. Pred kraj dodajte kikiriki. Poslužite kuvani pirinač.
Možda vas zanima:
LJUTA KRILCA IZ RERNE Hrskava i pikantna, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
LJUTA KRILCA IZ RERNE Aromatična i pikantna, a meso se lepi za prste
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
KRILCA SA MEDOM I SENFOM Neodoljivog ukusa, a meso se lepi za prste
Služite uz prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)