OVI KUHINJSKI ELEMENTI SU LEGLO ZARAZE Svakodnevno se koriste, a mogu da budu štetni

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Neophodni su u kuhinji, a potrebno je da ih menjate što češće.

kuhinja
Shutterstock

Sunđeri 

Zbog čestog kontakta sa prljavštinom i strukture sunđera potrebno je da ih menjate svake nedelje.

Drveni pribor

Drvene kašike, varjače i kutlače su poroznije i sklonije nastanku pukotina. Takođe, imaju tendencije da zadržavaju jake mirise.

Daske za sečenje

Noževi kojima sečete namirnice stvaraju na daskama brazde koje mogu biti izvor bakterija. Najbolje je da jednom godišnje zamenite dasku za sečenje novom.

Aparat za kafu

Ako ne čistite redovno aparat za kafu , može da se nakupi kalcijum i buđ. Poštujte preporuku proizvođača aparata i redovno čistite spoljni deo aparata za kafu i korpe, ali i ne zaboravite na rezervoar za vodu.

Posude za led

Posude za led imaju tendenciju da kupe mirise iz zamrzivača što može da utiče na ukus leda.

 

Komentari (0)

Loading