RUSKE KAPE Savršeni spoj kokosa i čokolade koji vraća u dane detinjstva

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivi kolači idealni su za svečanu i slavsku trpezu, a raspametiće i one koji ne vole slatko.

ruske kape
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 jaja
  • 11 kašika šećera
  • 16 kašika brašna
  • kašika kakaoa
  • prašak za pecivo
  • 0,5 dl ulja
  • 0,5 dl mleka
  • 1 margarin
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g kokosa
  • 100 g čokolade za testo

Za glazuru

  • 1 dl mleka
  • 1 dl ulja
  • 100 g čokolade

Priprema:
Umutite šest jaja sa šest kašika šećera, pa dodajete 0,5 dl ulja, kašiku kakao praha i 10 kašika brašna u koje ste dodali prašak za pecivo. Smesu preručite u pleh obložen pek-papirom i ispecite. Pečenu koru izvadite iz pleha, odvojte od papira i ohladite. Okruglom modlom vadite kružiće. Za fil umutite šest kašika brašna sa 0,5 dl hladnog mleka. Stavite 4,5 dl mleka da se kuva sa pet kašika šećera, pa kad provri, umešajte krem od brašna i skuvajte gust fil. Penasto umutite margarin sa 100 g šećera u prahu i dodajte u ohlađeni fil. Ovim filom spajajte po dva kružića. Filujte ih i sa strane, pa ih uvaljate u kokos. Odozgo prelijte glazurom od čokolade. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading