RUSKE KAPE Savršeni spoj kokosa i čokolade koji vraća u dane detinjstva
Neodoljivi kolači idealni su za svečanu i slavsku trpezu, a raspametiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 6 jaja
- 11 kašika šećera
- 16 kašika brašna
- kašika kakaoa
- prašak za pecivo
- 0,5 dl ulja
- 0,5 dl mleka
- 1 margarin
- 100 g šećera u prahu
- 100 g kokosa
- 100 g čokolade za testo
Za glazuru
- 1 dl mleka
- 1 dl ulja
- 100 g čokolade
Priprema:
Umutite šest jaja sa šest kašika šećera, pa dodajete 0,5 dl ulja, kašiku kakao praha i 10 kašika brašna u koje ste dodali prašak za pecivo. Smesu preručite u pleh obložen pek-papirom i ispecite. Pečenu koru izvadite iz pleha, odvojte od papira i ohladite. Okruglom modlom vadite kružiće. Za fil umutite šest kašika brašna sa 0,5 dl hladnog mleka. Stavite 4,5 dl mleka da se kuva sa pet kašika šećera, pa kad provri, umešajte krem od brašna i skuvajte gust fil. Penasto umutite margarin sa 100 g šećera u prahu i dodajte u ohlađeni fil. Ovim filom spajajte po dva kružića. Filujte ih i sa strane, pa ih uvaljate u kokos. Odozgo prelijte glazurom od čokolade. Bon appetit!
Možda vas zanima:
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
RUSKE KAPE PO STAROM RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Tradicionalni desert od kog će vam poći voda na usta
Desert sa kokosom i čokoladom pomera granice dobrog ukusa, a idealan za slavsku trpezu.
KREMASTI KOLAČI ZA SVE PRILIKE Sočni i mekani, ovakve do sada niste jeli
Tiramisu, princes krofne ili Bledska krempita, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
MADLENE Francuski kolači sa limunom koji mirišu na ljubav, a sjajno idu sa čajem
Neodoljivi kolačići u slatko-kiselkastom spoju, prste da poližete.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)