RUSKE KAPE Savršeni spoj kokosa i čokolade koji vraća u dane detinjstva
Neodoljivi kolači idealni su za svečanu i slavsku trpezu, a raspametiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 6 jaja
- 11 kašika šećera
- 16 kašika brašna
- kašika kakaoa
- prašak za pecivo
- 0,5 dl ulja
- 0,5 dl mleka
- 1 margarin
- 100 g šećera u prahu
- 100 g kokosa
- 100 g čokolade za testo
Za glazuru
- 1 dl mleka
- 1 dl ulja
- 100 g čokolade
Priprema:
Umutite šest jaja sa šest kašika šećera, pa dodajete 0,5 dl ulja, kašiku kakao praha i 10 kašika brašna u koje ste dodali prašak za pecivo. Smesu preručite u pleh obložen pek-papirom i ispecite. Pečenu koru izvadite iz pleha, odvojte od papira i ohladite. Okruglom modlom vadite kružiće. Za fil umutite šest kašika brašna sa 0,5 dl hladnog mleka. Stavite 4,5 dl mleka da se kuva sa pet kašika šećera, pa kad provri, umešajte krem od brašna i skuvajte gust fil. Penasto umutite margarin sa 100 g šećera u prahu i dodajte u ohlađeni fil. Ovim filom spajajte po dva kružića. Filujte ih i sa strane, pa ih uvaljate u kokos. Odozgo prelijte glazurom od čokolade. Bon appetit!
Možda vas zanima:
RUSKE KAPE U savršenom spoju kokosa i čokolade, kremastije do sada niste jeli
Sočne i slatke, otopićete se od miline.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
RUSKE KAPE PO STAROM RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Tradicionalni desert od kog će vam poći voda na usta
Desert sa kokosom i čokoladom pomera granice dobrog ukusa, a idealan za slavsku trpezu.
RUSKE KAPE ZA NAJLEPŠU SLAVU Jednostavni kolači savršenog ukusa
Klasik koji nikad ne izlazi iz mode.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)