DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Gotov začas, mnogo jeftiniji a još ukusniji od kupovnog
Trebaće vam 5 minuta, blender i 2 sastojka. Gotov kikiriki puter mažite na hleb ili služite kao prilog.
Potrebno je
- 450 g sirovog kikirikija
- so
Priprema
Pecite kikiriki oko 12 minuta u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Onda ga umotajte u krpu i snažno trljajte da uklonite kožicu. Ostavite da se potpuno ohladi. Zatim kikiriki stavite u blender, posolite i blendajte dok ne dobijete glatku i kremastu smesu (trebaće vam 5 do 15 minuta). Preručite kikiriki puter u posudu i hermetički zavorite. Čuvajte u frižideru.
Možda vas zanima:
KUGLICE SA KIKIRIKI PUTEROM Čik probajte da im odolite
Ako volite kikriki i čokoladu, onda morate da probate ove kuglice
NAPRAVITE SAMI PUTER OD KIKIRIKIJA Gotov je za 5 minuta, a oduševiće vas!
Kikiriki puter se može koristiti kao namaz za hleb, palačinke, kao i za kolače.
DOMAĆI GIROS Sočan i slasan obrok koji pomera granice dobrog ukusa
Omiljeno jelo sa letovanja od sada možete da pravite i kod svoje kuće.
SOČNO PEČENO MESO Moguće je, treba vam samo ova namirnica, biće mekano kao duša
Ako želite da pečeno meso bude sočno primenite ovaj jednostavan trik, i bićete raspamećeni koliko je ukusno.
HAŠURE Turski specijalitet nastao posle potopa Zemlje, u sočnom spoju različitih ukusa
Legenda smatra da je ovaj turski specijalitet najstariji desert na svetu, a ako želite da se uverite da li je zaista toliko dobar, najbolje napravite i probajte.
ČOKOLADNI SMUTI ZA DORUČAK I DOBAR IZGLED Recept glumice Dženifer Aniston oduševio fanove, svi ga prave
Ukusan i zdrav doručak po receptu čuvene glumice, poznate po dobrom zdravlju i vitkoj liniji.
MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
Komentari (0)