GREŠKE KOD PRIPREME KROMPIR SALATE Mnogo utiču na ukus a potkradu se i iskusnim domaćicama
Za dobru krompir salatu neophodno je da krompir bude skuvan kako treba, zato proverite da li pravite neku od narednih grešaka. Ako se raspada i liči na pire, krompir salata neće valjati.
Predugo kuvate krompir
Potrebno je da krompir za salatu ne bude ni mekan ni suviše tvrd, već da nađete neku sredinu. Viljuškom probodite krompir tokom kuvanja, da osetite teksturu. Ako lagano prođe znači da je kuvan a ako se raspada, previše dugo ste kuvali. Optimalno vreme je 8 do 12 minuta, pa se vodite time.
Krompir sečete ne delove različite veličine
Krompiri koji nisu iste veličine neće jednako da se skuvaju, neki će da budu premalo a neki previše kuvani, pa se potrudite da budu isti.
Grešite kod preliva
Ako prelivate sirće to uradite dok je krompir topao, a ako stavljate majonez sačekajte da se ohladi. Ako sirće stavite na prohlađen krompir teže će da upije ukus, a ako majonez stavite na topao krompir zagrejaće se i izgubiće teksturu.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)