POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
![posna reforma torta](/data/images/2023-12-11/70457_reforma-4-smanjena-123956404_f.jpg?timestamp=1714600800)
Potrebno je
Za kore
- 250 g oraha
- 250 g šećera
- 150 ml kisele vode
- 100 g čokolade za kuvanje
- 150 g meda
- 17,5 kašika brašna
- 3 vanilin šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 150 ml ulja
Za fil
- 350 g mlevenih oraha
- 350 g šećera
- 150 g posnog margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 kesice pudinga od čokolade (bez kuvanja)
- 400 ml sojinog ili bademovog mleka
Za dekoraciju
- 100 g oraha
- čokolada za kuvanje
Priprema
Za koru pomešajte 250 g oraha, med, 250 g šećera, kiselu vodu, 3 štangle čokolade koju ste prethodno otopili na pari, 3 vanilin šećera, ulje, brašno i kašičicu praška za pecivo. Dobro sjedinite sastojke i sipajte u pleh koji ste obložili pek-papirom. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.Za fil pomešajte 350 g šećera s vodom, pa kratko kuvajte. Dodajte 350 g mlevenih oraha i tri štangle čokolade koju ste prethodno otopili na pari. Kada se skuva, sklonite sa šporeta, pa kada se ohladi, dodajte mu umućeni margarin i sve dobro sjedinite mikserom.
Puding umutite sa hladnim sojinim mlekom i vanilin šećerom (2 kesice) i dodajte u fil, pa sjedinite mikserom.Ređajte tortu na sledeći način: koru isecite na tri dela - horizontalnoi ili vertikalno, pa svaki bogato nafilujte, prekrijte drugom korom, pa filom i trećom korom, a onda premažite celu tortu. Ukrasite mlevenim orasima ili rendanom čokoladom - po želji.
Ostavite da odstoji 48 sati pre služenja. Prijatno!
Možda vas zanima:
![reforma](/data/images/2024-01-05/73067_reforma-smanjena-2323684775_f.jpg)
POSNA REFORMA Raskošna poslastica skupog ukusa ulepšaće svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaje za originalom, uzećete parče više.
![posna pesak torta](/data/images/2024-07-24/95184_shutterstock-2301239953_f.jpg)
POSNA PESAK TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, sa 3 preukusna sloja
Očaravajuća poslastica idealna kada vam se jede nešto slatko u danima posta, ali i sve svečane prilike.
![reforma](/data/images/2024-01-05/73067_reforma-smanjena-2323684775_f.jpg)
POSNA REFORMA Čarobna poslastica bogatog ukusa koja ni malo ne zaostaje za originalom
Omiljenu reforma tortu možete da pravite i kada postite, biće podjednako fenomenalnog ukusa.
![torta od indijskih oraha](/data/images/2024-07-10/93553_shutterstock-459399457-1_f.jpg)
POSNA TORTA GOTOVA ZA 15 MINUTA Miriše na leto, a indijski orah joj daje poseban šmek
Sirova veganska torta idealna za dane posta, a osvaja na prvi zalogaj.
![hašure](/data/images/2024-07-24/95231_shutterstock-229477783_f.jpg)
HAŠURE Turski specijalitet nastao posle potopa Zemlje, u sočnom spoju različitih ukusa
Legenda smatra da je ovaj turski specijalitet najstariji desert na svetu, a ako želite da se uverite da li je zaista toliko dobar, najbolje napravite i probajte.
![čokoladni smuti](/data/images/2024-07-24/95238_shutterstock-301326848_f.jpg)
ČOKOLADNI SMUTI ZA DORUČAK I DOBAR IZGLED Recept glumice Dženifer Aniston oduševio fanove, svi ga prave
Ukusan i zdrav doručak po receptu čuvene glumice, poznate po dobrom zdravlju i vitkoj liniji.
![mil fej](/data/images/2024-07-24/95222_shutterstock-2116217021_f.jpg)
MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
![opera torta](/data/images/2024-07-25/95301_shutterstock-124594633_f.jpg)
OPERA TORTA Francuska čokoladna poslastica sa kafom koja miriše na ljubav
Čuvena francuska poslastica u kremastom spoju kafe i čokolade idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
![posna pesak torta](/data/images/2024-07-24/95184_shutterstock-2301239953_f.jpg)
POSNA PESAK TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, sa 3 preukusna sloja
Očaravajuća poslastica idealna kada vam se jede nešto slatko u danima posta, ali i sve svečane prilike.
Komentari (0)