FENOMENALNI ROLAT Rapsodija od mesa koju niko ne odbija, prste da poližete
Sočan i slasan, za prave gurmane.
Potrebno je
- 700 g mlevenog mesa
- 100 g prezli
- 1 kašika soli
- 1/2 kašike bibera
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 jaje
- 1 kašičica seckanog peršuna
Za premaz:
- 1 jaje
Za punjenje:
- 5 kuvanih jaja
Priprema:
Meso, prezle, so, biber, majčinu dušicu, jaje i peršun dobro pomešajte da se smesa ne raspada. Razvući je na željenu debljinu na providnoj foliji i poslagati obarena i oljuštena jaja jedno iza drugog. Urolati čvrsto, staviti u podmazan pleh i premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko sat vremena.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)