FENOMENALNI ROLAT Rapsodija od mesa koju niko ne odbija, prste da poližete

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočan i slasan, za prave gurmane.

punjeni rolat
Shutterstock

Potrebno je

  • 700 g mlevenog mesa
  • 100 g prezli
  • 1 kašika soli
  • 1/2 kašike bibera
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 jaje
  • 1 kašičica seckanog peršuna

Za premaz:

  • 1 jaje

Za punjenje: 

  • 5 kuvanih jaja

Priprema:
Meso, prezle, so, biber, majčinu dušicu, jaje i peršun dobro pomešajte da se smesa ne raspada. Razvući je na željenu debljinu na providnoj foliji i poslagati obarena i oljuštena jaja jedno iza drugog. Urolati čvrsto, staviti u podmazan pleh i premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko sat vremena.

Komentari (0)

Loading