TRIKOVI ZA SAVRŠENU ŠEĆERNU GLAZURU Neće se lepiti ni pucati a torta će biti kao kupovna

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Da bi dobro prianjala uz tortu i kolače glazura mora da ima pravu konzistenciju. Ako je suviše gusta nećete moći da je nanesete, a suviše retka neće pokriti dobro tortu.

šećerna glazura
Shutterstock

Nanesite je odmah

Najbolje odmah nanesite šećernu glazuru, brzo se steže.

Fen za kosu

Ako kada premazujete glazuru dobijete neravnine, poravnajte ih toplotom fena za kosu. 

Zamesite vrelom tečnošću

Zamesite glazuru vrelom tečnošću da bi se dobio visoki sjaj i da bi lakše prianjala uz tortu. 

Razmažite širokim nožem

Nanesite glazuru na sredinu površine torte, pa pomeranjem torte pustite da se glazura ravnomerno razlije. Ako vam je lakše, koristite široki nož da je blago razmažete. 
 

Komentari (0)

Loading