KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENU PILEĆU SUPU? Dodajte ovaj sastojak i bićete oduševljeni ukusom

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Jednostavan i primenljiv trik za bolji ukus pileće supe, najbolje probajte i uverite se.

pileća supa
Shutterstock

Sirće

Par kašika sirćeta dodajte u supu kada počne da ključa. Razbiće kolagen u pilećim koskama i tkivu i ispustiće dodatan želatin. Ako je stavite u frižider neko vreme dobiće gelastiju strukturu, ali, nakon grejanja, osetićete bogatiji i puniji ukus. 

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading