ZELENA ČORBA Krepi organizam u trenu, a lagana i zdrava
Aromatična čorba sa spanaćem i povrćem oduševiće i one koji ne vole spanać.
Potrebno je
- 400 g svežeg spanaća
- ½ šolje pirinča
- 50 ml soka od paradajza
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
- 1 kašika kiselog mleka
- 1 kašika sirćeta
- 1 jaje
- 5 kašika ulja
- 1 kašika brašna
Priprema:
Sipajte sirće u vodu i natopite spanać 30 minuta. Operite i iseckajte ga. U šerpi na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan crni luk. Dodajte iseckanu šargarepu i posle dva minuta sipajte paradajz sok i jednu i po šolju vrele vode. Dodajte spanać i pirinač. Kuvajte čorbu dok pirinač ne omekša. Posolite po ukusu. Na kraju umutite jaje sa sirćetom i kiselim mlekom, umešajte u čorbu i čim pusti ključ sklonite sa ringle.
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
NAJSOČNIJA KROMPIR ČORBA Fenomenalan obrok dugo će vas držati sitim, a krepi organizam u trenu
Neodoljiva i sočna, ukusa koji priča priče.
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
ČORBA OD POVRĆA Domaća i zdrava, a krepi organizam u trenu
Zdrava i ukusna, pravićete stalno.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)