ZELENA ČORBA Krepi organizam u trenu, a lagana i zdrava

Ivana Pavlović

13:15

Sezonski recepti 0

Aromatična čorba sa spanaćem i povrćem oduševiće i one koji ne vole spanać.

zelena čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g svežeg spanaća
  • ½ šolje pirinča
  • 50 ml soka od paradajza
  • 2 šargarepe
  • 1 crni luk
  • 1 kašika kiselog mleka
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 jaje
  • 5 kašika ulja
  • 1 kašika brašna

Priprema:
Sipajte sirće u vodu i natopite spanać 30 minuta. Operite i iseckajte ga. U šerpi na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan crni luk. Dodajte iseckanu šargarepu i posle dva minuta sipajte paradajz sok i jednu i po šolju vrele vode. Dodajte spanać i pirinač. Kuvajte čorbu dok pirinač ne omekša. Posolite po ukusu. Na kraju umutite jaje sa sirćetom i kiselim mlekom, umešajte u čorbu i čim pusti ključ sklonite sa ringle.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading