BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 300 g špageta
- 300 g mlevene junetine
- 100 g šargarepe
- 200 g paradajz pelata
- 40 g parmezana
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 3 kašike ulja
- 200 ml crnog vina
- začini bosiljak, origano, biber i so
Priprema:
U dosta slane vode skuvajte špagete, ali vodite računa da se ne prekuvaju. Ocedite i ostavite sa strane. Propržite sitno sečen crni luk na zagrejanom ulju. Onda dodajte rendanu šargarepu i mleveno meso. Dinstajte 10 minuta. Dodajte sitno sečen beli luk pa dinstajte 8 minuta. Začinite po ukusu. Za 5 minuta dodajte paradajz pelat, pa prelijte gustinom razmućenim sa crnim vinom. Pustite da prokuva. Sipajte kuvane špagete u tanjir pa prelijte pripremljenim sosom. Pospite špagete sa bolonjez sosom rendanim parmezanom. Prijatno!
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
Komentari (0)