BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 300 g špageta
- 300 g mlevene junetine
- 100 g šargarepe
- 200 g paradajz pelata
- 40 g parmezana
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 3 kašike ulja
- 200 ml crnog vina
- začini bosiljak, origano, biber i so
Priprema:
U dosta slane vode skuvajte špagete, ali vodite računa da se ne prekuvaju. Ocedite i ostavite sa strane. Propržite sitno sečen crni luk na zagrejanom ulju. Onda dodajte rendanu šargarepu i mleveno meso. Dinstajte 10 minuta. Dodajte sitno sečen beli luk pa dinstajte 8 minuta. Začinite po ukusu. Za 5 minuta dodajte paradajz pelat, pa prelijte gustinom razmućenim sa crnim vinom. Pustite da prokuva. Sipajte kuvane špagete u tanjir pa prelijte pripremljenim sosom. Pospite špagete sa bolonjez sosom rendanim parmezanom. Prijatno!
Možda vas zanima:
SAVRŠENI BOLONJEZE SOS KAKAV DO SADA NISTE JELI Po receptu Vesne Dedić
Vesna Dedić, autorka kultne emisije "Balkanskom ulicom" i pisac mnogih hit romana, među kojima je nedavno ugledao svetlost dana "Boli pesme kraj", dokazala je da ima velikog talenta i za kuvanje. Jednom prilikom podelila je recept za savršeni bolonjeze sos, kog niko ne odbija, a osvaja na prvi zalogaj. U njenim đakonijama oduvek najviše uživa njena ćerka Lenka, glavni smisao njenom životu i najveći ponos.
BOLONJEZE SOS Ovako ga originalno prave Italijani, ova 2 sastojka su ključna
Tajna originalnog bolonjeze sosa je u 2 stavke. Prvo, kuva se jako dugo, minimum 3 sata. Drugo, obavezno se dodaje crno vino i mleko u njega.Više ne morate u Italiju da bi jeli pravu pastu bolonjeze. Možete je jesti u udobnosti svog doma.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)