SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.

roštilj
Shutterstock

Vodite računa o debljini pljeskavica

Ukoliko pečete debele pljeskavice i ćevape, čekaćete duže da budu gotovi, a spoljni će da se prepeče, dok se ispeče središnji.

Koristite hvataljku umesto viljuške

Nemojte da okrećete meso viljuškom, već koristite hvataljku, da se meso ne bi bušilo, dobićete sparušene i suve ćevape. 

Stavite led tokom pečenja

Da meso ne bi ispalo presuvo, stavite kockicu leda na pljeskavice tokom pečenja.

Stavite puter, maslac, margarin tokom pečenja

Tokom pečenja stavite malo putera, margarina ili maslaca

Nemojte previše često da okrećete meso 

Dovoljno je da okrenete meso dva ili tri puta, a počnite tako što ćete ga peći na snažnoj vatri, a potom ga pomeriti na ivicu roštilja, gde je toplota niža.

 

Komentari (0)

Loading