KROFNICE Brzinski desert koji se topi u ustima, a uspeće svima, najbolje stavite duplu meru

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.

krofnice
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 šolja od 2 dl krem sira
  • 1 jaje
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 šolja brašna

Priprema:
U posudi pomešajte sitan sir s jajetom i promešajte, dodaje šećer i ponovo promešajte. Pomešajte šolju brašna s praškom za pecivo. Preko brašnom posute radne površine stavite smesu i rukama mesite meko testo. Od testa oblikujte loptice veličine oraha i stavite nekoliko loptica u ugrejano ulje i pržite sa svih strana dok ne dobiju braon boju. Pospite krofnice šećerom u prahu. Prijatno!

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading