PASTA PRIMAVERA Idealan prolećni obrok za tople dane, za pravo zadovoljstvo
Ako ne znate šta da napravite, najbolje napravite testeninu.
![pasta primavera](/data/images/2024-05-20/88167_pasta-primavera_f.jpg?timestamp=1716156000)
Potrebno je
- 300 g mašnica
- 1 šargarepa
- 1 tikvica
- 100 g graška (svežeg ili smrznutog)
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- so po ukusu
- biber po ukusu
- sušeni bosiljak
- parmezan (opciono, za posipanje)
Priprema:
Skuvajte mašnice. U velikom tiganju zagrejte malo maslinovog ulja na srednjejakoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk u tiganj i pržite ga nekoliko minuta dok ne postane blago zlatnosmeđi. Dodajte isečenu šargarepu, tikvicu i grašak u tiganj. Pržite ih oko 5-7 minuta dok ne omekšaju, ali i dalje zadrže hrskavost. Začinite povrće sa solju, biberom i sušenim bosiljkom po ukusu. Promešajte sve sastojke kako bi se sjedinili. Dodajte kuvane špagete u tiganj. Dobro promešajte kako bi se sve sjedinilo. Prijatno!
Možda vas zanima:
![pasta alfredo](/data/images/2024-06-21/91657_pasta-alfredo_f.jpg)
PASTA ALFREDO BOLJA OD ONE KLASIČNE Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočna i slasna, za pravo zadovoljstvo.
![mađarska pasta](/data/images/2024-05-20/88211_madarska-pasta_f.jpg)
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
![alfredo pasta sa piletinom](/data/images/2024-05-17/87946_alfredo-sa-piletinom_f.jpg)
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
![pasta karbonara](/data/images/2024-05-17/87911_pasta-karbonara_f.jpg)
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
![meso](/data/images/2024-07-26/95456_shutterstock-2387668335_f.jpg)
SOČNO PEČENO MESO Moguće je, treba vam samo ova namirnica, biće mekano kao duša
Ako želite da pečeno meso bude sočno primenite ovaj jednostavan trik, i bićete raspamećeni koliko je ukusno.
![hašure](/data/images/2024-07-24/95231_shutterstock-229477783_f.jpg)
HAŠURE Turski specijalitet nastao posle potopa Zemlje, u sočnom spoju različitih ukusa
Legenda smatra da je ovaj turski specijalitet najstariji desert na svetu, a ako želite da se uverite da li je zaista toliko dobar, najbolje napravite i probajte.
![čokoladni smuti](/data/images/2024-07-24/95238_shutterstock-301326848_f.jpg)
ČOKOLADNI SMUTI ZA DORUČAK I DOBAR IZGLED Recept glumice Dženifer Aniston oduševio fanove, svi ga prave
Ukusan i zdrav doručak po receptu čuvene glumice, poznate po dobrom zdravlju i vitkoj liniji.
![mil fej](/data/images/2024-07-24/95222_shutterstock-2116217021_f.jpg)
MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
![opera torta](/data/images/2024-07-25/95301_shutterstock-124594633_f.jpg)
OPERA TORTA Francuska čokoladna poslastica sa kafom koja miriše na ljubav
Čuvena francuska poslastica u kremastom spoju kafe i čokolade idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
Komentari (0)