PASTA PRIMAVERA Idealan prolećni obrok za tople dane, za pravo zadovoljstvo

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ako ne znate šta da napravite, najbolje napravite testeninu.

pasta primavera
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g mašnica
  • 1 šargarepa
  • 1 tikvica 
  • 100 g graška (svežeg ili smrznutog)
  • 2 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • sušeni bosiljak
  • parmezan (opciono, za posipanje)

Priprema:
Skuvajte mašnice. U velikom tiganju zagrejte malo maslinovog ulja na srednjejakoj vatri. Dodajte sitno iseckani beli luk u tiganj i pržite ga nekoliko minuta dok ne postane blago zlatnosmeđi. Dodajte isečenu šargarepu, tikvicu i grašak u tiganj. Pržite ih oko 5-7 minuta dok ne omekšaju, ali i dalje zadrže hrskavost. Začinite povrće sa solju, biberom i sušenim bosiljkom po ukusu. Promešajte sve sastojke kako bi se sjedinili. Dodajte kuvane špagete u tiganj. Dobro promešajte kako bi se sve sjedinilo. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading