PITA SA KULENOM Sočna i slasna, za gurmane i one izbirljive, prste da poližete
Držaće vas dugo sitim, služite je uz šolju jogurta ili prilog po želji.
Potrebno je
- 500 g kore za pitu
- 400 g belog sira
- 180 g pavlake
- 100 g kulena
- 2 jaja
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 2 kašike griza
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, ulje, jogurt i griz. Iseckajte sitno kulen. Sjedinite sir i pavlaku. Podelite kore na tri dela, u svakom delu po četiri kore. Prve tri kore premažite mešavinom griza, jogurta i jaja, pa ih stavite jednu preko druge. Dodajte i četvrtu koru, premažite je četvrtinom fila od sira i pavlake, pa duž jedne ivice pospite oko 25 g seckanog kulena. Uvijte u oblik rolata, pa ponovite postupak. Premažite rolate ostatkom fila od jaja i griza. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite rolate. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađene rolate secite na šnite. Prijatno!
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i slasne, a nikad se ne biste setili
Savet profesionalnih kuvara je da ovu namirnicu dodate u palačinke, biće savršene i slasne.
UŠTIPCI Slasni i sočni, a gotovi začas, prste da poližete
Savršeni za doručak ili brzu večeru, a osvojiće i one izbirljive.
KLJUČNI SASTOJCI ZA UKUSNE KROFNE Dodajte ovo i biće vazdušaste, mekane i slasne
Primenite ovih nekoliko saveta iskusnih domaćica i krofne će biti mekane kao duša.
BELA ČORBA Donosimo vam originalni kafanski recept, a pomera granice dobrog ukusa
Okrepiće vam dušu i telo od prvog zalogaja.
CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Preukusno jelo na kašiku možete da pravite i u danima posta, a držaće vas dugo sitim.
Komentari (0)