PITA SA KULENOM Sočna i slasna, za gurmane i one izbirljive, prste da poližete
Držaće vas dugo sitim, služite je uz šolju jogurta ili prilog po želji.

Potrebno je
- 500 g kore za pitu
- 400 g belog sira
- 180 g pavlake
- 100 g kulena
- 2 jaja
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 2 kašike griza
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, ulje, jogurt i griz. Iseckajte sitno kulen. Sjedinite sir i pavlaku. Podelite kore na tri dela, u svakom delu po četiri kore. Prve tri kore premažite mešavinom griza, jogurta i jaja, pa ih stavite jednu preko druge. Dodajte i četvrtu koru, premažite je četvrtinom fila od sira i pavlake, pa duž jedne ivice pospite oko 25 g seckanog kulena. Uvijte u oblik rolata, pa ponovite postupak. Premažite rolate ostatkom fila od jaja i griza. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite rolate. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađene rolate secite na šnite. Prijatno!

USKRŠNJI HLEB PO ITALIJANSKOM RECEPTU Izgledaće svečano, a biće mekan i sočan
Savršenog ukusa i vizuelno interesantan, gosti će biti oduševljeni.

OFARBAJTE JAJA ZA USKRS U SMARAGDNO ZELENU Izgledaće otmeno i luksuzno, a trebaju vam samo ove 2 namirnice
Kombinacijom ove dve vrste čaja dobićete savršenu smaragdno zelenu boju.

ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.

KIFLICE SA POSNIM MAJONEZOM Biće još bolje od onih iz pekare
Najbolje služite uz posni jogurt ili kiselo mleko.

POSNA MAKOVNJAČA Mirisna i mekana kao duša, neprevaziđenog ukusa
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.
Komentari (0)