PITA SA KULENOM Sočna i slasna, za gurmane i one izbirljive, prste da poližete

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim, služite je uz šolju jogurta ili prilog po želji.

pita sa kulenom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kore za pitu 
  • 400 g belog sira
  • 180 g pavlake
  • 100 g kulena
  • 2 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 2 kašike griza

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, ulje, jogurt i griz. Iseckajte sitno kulen. Sjedinite sir i pavlaku. Podelite kore na tri dela, u svakom delu po četiri kore. Prve tri kore premažite mešavinom griza, jogurta i jaja, pa ih stavite jednu preko druge. Dodajte i  četvrtu koru, premažite je četvrtinom fila od sira i pavlake, pa duž jedne ivice pospite oko 25 g seckanog kulena. Uvijte u oblik rolata, pa ponovite postupak. Premažite rolate ostatkom fila od jaja i griza. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite rolate. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađene rolate secite na šnite. Prijatno!

Komentari (0)

Loading