HRSKAVI BATACI SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM A meso se lepi za prste
Sočno jelo osvaja na prvi zalogaj, a greje dušu i telo.
Potrebno je
- 4 pileća bataka sa karabatakom
- veza peršuna
- 100 g prezli
- 40 g parmezana
- 5 čenova belog luka
- 2 dl belog vina
- ulje, so
Priprema:
Batake začinite, uvaljajte ih u prezle i poređajte u vatrostalnu činiju. Pospite ih seckanim belim lukom, peršunom i parmezanom, prelijte uljem i belim vinom, pa prekrijte folijom. Pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni oko sat vremena. Desetak minuta pred kraj sklonite foliju, pa ostavite batake da se lepo zapeku.
Možda vas zanima:
BATACI U PARADAJZ SOSU Sočni i aromatični, klasik na drugačiji način
Ako volite batake, ove u paradajz sosu ćete da obožavate.
VOJVOĐANSKI BATACI SA VIŠNJAMA U savršenoj mesno-kiselkastoj harmoniji ukusa
Napravite batake na vojvođanski način. Slasni su, hrskavi, a meso se lepi za prste.
BATACI PUNJENI SIROM Sočni i aromatični, meso se lepi za prste
Napravite batake na drugačiji način. Dodajte im punjenje od sira i dobićete potpuno novo, gurmansko jelo. Masline daju poseban šmek, a origano i začini pikantnost.
BRAZILSKI BATAČIĆI Sočni i hrskavi, prste da poližete
Brazilski batačići su kroketi od kuvanog testa koji se pune piletinom i prave u takvom obliku.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)