DOMAĆI HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD ONOG KUPOVNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

hleb ispod sača
Shutterstock

Potrebno je

  • 1,5 kg + 3 kašike brašna
  • kašika šećera
  • 5 dl vode
  • 2 jaja
  • 40 g soli
  • kockica kvasca

Priprema
Otopite svež kvasac u malo mleka ili vode, pa dodajte kašiku šećera i dve do tri kašike brašna, izmešajte i ostavite na toplom da testo naraste. Zasebno u drugoj posudi pomešajte kilogram i po oštrog brašna, pet decilitara vode, dva jaja, 40 g soli, dodajte kvasac i umesite glatko testo, te ostavite da sat vremena nadolazi na toplom. Testo premestite u posudu za pečenje i ostavite ga dvadeset minuta. Zatim posudu prekrijte i pecite dvadeset do trideset minuta. Kada je hleb gotov, zamotajte ga u krpu i sačekajte da se malo ohladi.

Možda vas zanima:

piletina sa breskvama

SOČNA PILETINA SA BRESKVAMA SE LEPI ZA PRSTE Po receptu pevačice Breskvice

19:00

16 jun, 2024

Sezonski recepti

Mlada pevačica Anđela Ignjatović, poznata po nadimku Breskvica, takmičila se nedavno na izboru za pesmu koja će ići na Evroviziju, i tom prilikom osvojila visoko drugo mesto. Svojim kvalitetnim pesmama i dobrim vokalom odmah je osvojila srca publike, koja sa njom uglas peva najveće hitove. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno letnje jelo. Piletina sa breskvama osvojiće i one izbirljive, a ukus se ne zaboravlja.

Komentari (0)

Loading