POTAŽ OD ŠARGAREPE Pravi raj za nepca koji krepi organizam u trenu
Fenomenalan i sočan potaž, za one izbirljive.
Potrebno je
- 3 srednje šargarepe
- 3 kašike seckanog praziluka
- glavica seckanog crnog luka
- 3 čena seckanog belog luka
- 1 krompir
- kockica supe sa ukusom povrća
- 600 ml vode
- 2 kašike ulja
- so i biber po ukusu
- mešavina začina po ukusu
- 4 kašike neutralne pavlake za kuvanje
- krutoni
Priprema
Propržite seckan crni luk, beli luk i šargarepu, u tiganju, na zagrejanom ulju. Onda dodajte seckani krompir. Upržite kratko, pa nalijte 400 ml vode, da prekrije povrće. Kuvajte na umerenoj temperaturi, pa kad provri dodajte kocku za supu. Zatim kuvajte sve dok šargarepa ne omekša. Štapnim mikserom usitnite povrće. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Sipajte ostatak vode da potaž dobije gustinu. Promešajte. Prelijte potaž neutralnom pavlakom i služite dok je topao, uz dodatak krutona. Prijatno!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ŠARGAREPE Kremasto predjelo raspametiće i one izbirljive, ukusa koji se pamti
Ukusan i zdrav, najbolje stavite odmah duplu meru.
PERFEKTNO KREMAST, A HLADAN Potaž od šargarepe nećete prestati da jedete koliko je dobar
Svega nekoliko sastojaka je potrebno.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen
Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.
HRSKAVI TOFU Sir pogodan za dane posta , a ne goji, dodajte kao prilog omiljenom jelu
Tofu je sojin sir, niskokaloričan i odličan za vegane i dane posta.
DODAJTE OVO U PASULJ I RECITE ZBOGOM NADUTOSTI Jednostavan trik koji svaki put uspe
Ako i vas muli problem nadutosti stomaka kada jedete pasulj, primenite ovaj koristan savet.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
Komentari (0)