POTAŽ OD ŠARGAREPE Pravi raj za nepca koji krepi organizam u trenu
Fenomenalan i sočan potaž, za one izbirljive.
Potrebno je
- 3 srednje šargarepe
- 3 kašike seckanog praziluka
- glavica seckanog crnog luka
- 3 čena seckanog belog luka
- 1 krompir
- kockica supe sa ukusom povrća
- 600 ml vode
- 2 kašike ulja
- so i biber po ukusu
- mešavina začina po ukusu
- 4 kašike neutralne pavlake za kuvanje
- krutoni
Priprema
Propržite seckan crni luk, beli luk i šargarepu, u tiganju, na zagrejanom ulju. Onda dodajte seckani krompir. Upržite kratko, pa nalijte 400 ml vode, da prekrije povrće. Kuvajte na umerenoj temperaturi, pa kad provri dodajte kocku za supu. Zatim kuvajte sve dok šargarepa ne omekša. Štapnim mikserom usitnite povrće. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Sipajte ostatak vode da potaž dobije gustinu. Promešajte. Prelijte potaž neutralnom pavlakom i služite dok je topao, uz dodatak krutona. Prijatno!
Možda vas zanima:
KREMASTI POTAŽ OD ŠARGAREPE Krepi organizam u trenu, kao osmišljen za hladne februarske dane
Dodajte pavlaku ili prilog po želji.
AROMATIČNI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kremasto predjelo koje greje organizam u trenu
Ukusan i sočan, kao stvoren za hladne zimske dane.
POTAŽ OD ŠARGAREPE Aromatična krem čorba zamirisaće celu kuću, a nikad ukusnija
Sočna krem čorba oduševiće sve koji je budu probali, ukusa koji priča priče.
DRUGAČIJI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kokosovo mleko i kari mu daju posebnu aromu, pravi raj za nepca
Savršen spoj nespojivih ukusa, za one izbirljive.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)