POTAŽ OD ŠARGAREPE Pravi raj za nepca koji krepi organizam u trenu
Fenomenalan i sočan potaž, za one izbirljive.
Potrebno je
- 3 srednje šargarepe
- 3 kašike seckanog praziluka
- glavica seckanog crnog luka
- 3 čena seckanog belog luka
- 1 krompir
- kockica supe sa ukusom povrća
- 600 ml vode
- 2 kašike ulja
- so i biber po ukusu
- mešavina začina po ukusu
- 4 kašike neutralne pavlake za kuvanje
- krutoni
Priprema
Propržite seckan crni luk, beli luk i šargarepu, u tiganju, na zagrejanom ulju. Onda dodajte seckani krompir. Upržite kratko, pa nalijte 400 ml vode, da prekrije povrće. Kuvajte na umerenoj temperaturi, pa kad provri dodajte kocku za supu. Zatim kuvajte sve dok šargarepa ne omekša. Štapnim mikserom usitnite povrće. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Sipajte ostatak vode da potaž dobije gustinu. Promešajte. Prelijte potaž neutralnom pavlakom i služite dok je topao, uz dodatak krutona. Prijatno!
Možda vas zanima:
KREMASTI POTAŽ OD ŠARGAREPE Krepi organizam u trenu, kao osmišljen za hladne februarske dane
Dodajte pavlaku ili prilog po želji.
AROMATIČNI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kremasto predjelo koje greje organizam u trenu
Ukusan i sočan, kao stvoren za hladne zimske dane.
POTAŽ OD ŠARGAREPE Aromatična krem čorba zamirisaće celu kuću, a nikad ukusnija
Sočna krem čorba oduševiće sve koji je budu probali, ukusa koji priča priče.
DRUGAČIJI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kokosovo mleko i kari mu daju posebnu aromu, pravi raj za nepca
Savršen spoj nespojivih ukusa, za one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)