BUREK SA SPANAĆEM I SIROM Za savršen početak dana, bolji od onog kupovnog
Sočan i slasan, prste da poližete.
Potrebno je
- 500 g pakovanja tankih kora za pitu
- 300 g sira
- 500 g svežeg ili zaleđenog (otopljenog i oceđenog) spanaća
- 200 ml vode
- 125 ml ulja
- so
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, ulje i kašiku soli. Zasebno, u drugoj posudi, pomešajte izgnječen sir i spanać, pa posolite. Uljem podmažite tepsiju, pa stavite dve kore jednu preko druge, da ivice vire van pleha. Premažite sa 2 kašike tečnosti. Dodajte tri gužvane kore. Onda svaku pospite sa 5 kašika tečnosti. Zatim nanesite smesu od sira i spanaća. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Ostavite samo jednu koru. Viljuškom izbušite kore, dodajte tečnost. Savijte ivice kora koje ste ostavili da vire, pa lepo preklopite i upakujte sa poslednjom korom. Pecite burek oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumeni. Pečen burek prevrnite na tanjir, secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
BUREK SA MESOM Za savršen početak dana, a još bolji od kupovnog
Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo.
BUREK SA JABUKAMA Klasik bez premca na drugačiji način, hrskavih kora i sočnog nadeva
Aromatični desert za sve prilike.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)