BUREK SA SPANAĆEM I SIROM Za savršen početak dana, bolji od onog kupovnog
Sočan i slasan, prste da poližete.
Potrebno je
- 500 g pakovanja tankih kora za pitu
- 300 g sira
- 500 g svežeg ili zaleđenog (otopljenog i oceđenog) spanaća
- 200 ml vode
- 125 ml ulja
- so
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, ulje i kašiku soli. Zasebno, u drugoj posudi, pomešajte izgnječen sir i spanać, pa posolite. Uljem podmažite tepsiju, pa stavite dve kore jednu preko druge, da ivice vire van pleha. Premažite sa 2 kašike tečnosti. Dodajte tri gužvane kore. Onda svaku pospite sa 5 kašika tečnosti. Zatim nanesite smesu od sira i spanaća. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Ostavite samo jednu koru. Viljuškom izbušite kore, dodajte tečnost. Savijte ivice kora koje ste ostavili da vire, pa lepo preklopite i upakujte sa poslednjom korom. Pecite burek oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumeni. Pečen burek prevrnite na tanjir, secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI BUREK SA SIROM ZA SAVRŠENI PETAK Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema ko će mu odoleti.
TURSKI BUREK Sa mekim testom i mirisnim filom, pravićete ga iznova i iznova
Mirisan i slasan, nema ko će mu odoleti.
BUREK SA ŠAMPINJONIMA Kada jednom probate zaboravićete na pekaru, a posan
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, prste da poližete.
BUREK SA SIROM Ni malo ne zaostaje za onim iz pekare, za doručak koji se pamti
Samo dodajte šolju jogurta.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)