TORTA KRALJICE NATALIJE Poslastica nastala 1888.godine, u savršenom čokoladnom spoju
Tortu kraljice Natalije po originalnoj recepturi iz 1888.godine, i danas možete da probate u Domu Jevrema Grujića.
Potrebno je
Za koru:
- 150 g crne čokolade
- 1 kašika mleka
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 150 ml ulja
- 150 g brašna
Za premaz:
- 150 g marmelade
Za glazuru:
- 200 ml slatke pavlake
- 250 g crne čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanca. Onda belanca umutite u čvrst šne, a žumanca sa šećerom. Otopite čokoladu na pari, pa je dodajte sa uljem u smesu sa žumancima. Dodajte šne, prašak za pecivo i brašno. Zatim sjedinite sastojke, pa izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite prohlađenu koru pa je presecite uzdužno na 2 jednaka dela. Jednu koru i ivice premažite marmeladom, pa preklopite drugom. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom, pa premažite tortu tom glazurom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TORTA KRALJICE NATALIJE Poslastica po originalnom receptu, koja se i danas služi Domu Jevrema Grujića
Poslastica nastala 1888.godine, u savršenom čokoladnom spoju sa marmeladom.
TORTA KRALJICE NATALIJE Raskošna čokoladna poslastica iz 1888.godine koja budi sva čula
U Domu Jevrema Grujića ovu kraljevska poslasticu možete da probate po originalnom receptu.
TORTA KRALJICE NATALIJE Poslastica iz 1888.godine kojoj popularnost samo raste
Ako posetite Dom Jevrema Grujića možete da probate ovaj specijalitet, po originalnom receptu.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)