AKO ŽELITE MEKANE KIFLICE URADITE OVO Sastojci koji se dodaju u testo da bude sveže danima
Dodajte neki od navedenih sastojaka u testo kada pravite kiflice ili hleb, i produžićete im svežinu nekoliko dana.
Ulje
Omekšaće testo i daće prijatan ukus pecivu.
Pavlaka
Zahvaljujući pavlaci testo će da bude sveže i mekano danima.
Jaja
Za jačanje teksture testa dodajte jaje.
Jogurt
Možete da dodate jogurt umesto pavlake, dejstvo će da bude isto.
Napomena:
Nemojte da dodajete prevelike količine ulja, pavlake, jaja ili jogurta, pokvarićete testo.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)