POSNE SARMICE OD ZELJA Klasik na drugačiji način, u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Ni malo ne zaostaju za onim mrsnim, prste da poližete.
Potrebno je
- 1 glavica crnog luka
- 4-5 kašika ulja
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- 30 listova zelja
- 300 g pirinča
- 2 kašičice mešavine začina
- 2 kašike pečenog, mlevenog, susama
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice bibera
Priprema
Seckan crni luk propržite dok ne porumeni. Onda dodajte mlevenu začinsku papriku i pržite par sekundi. Dodajte opran pirinač, pa sipajte dve šoljice vode. Kuvajte na laganoj temperaturi sve dok voda ne upije. Posolite i pobiberite, pa začinite. Dodajte susam i sitno seckan beli luk. Prelijte ključalom vodom listove zelja, pa odlijte i nalijte hladnu vodu. Uviijte u oblik sarmice. Sipajte vodu da ogrezne pa kuvajte oko pola sata na nižoj temperaturi. Služite uz prilog po želji! Prijatno!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)