KRITIČNJAK Ako ste odrastali 90 ih, ovaj desert se služio na svim dečijim rođendanima
Neodoljivi kolač sa bananama i čokoladom, vratiće vas u prošle dane.
Potrebno je
- 2 jaja
- 2 šoljice šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica mleka
- 2 šoljice brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakaa
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g rendane čokolade
- 100 ml mleka za biskvit
- banane
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerima. Dodajte ulje i mleko, pa umutite. Onda dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sjedinite smesu. Prebacite smesu u kalup obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Biskvit ohladite pa napravite blago udubljenje na njemu. Deo biskvita prebacite na tacnu sa mlekom, i usitnite. Preko naređajte banane pa umućenu slatku pavlaku sa rendanom čokoladom. Napravite oblik kupole pa preko stavite usitnjen biskvit. Ostavite kolač preko noći u frižideru. Prijatno!
Možda vas zanima:
ITALIJANSKE TORONE SA BADEMOM Podsećaju na karamel bonbone, a nastale su 1441. godine
Recept za ovaj desert nastao je 1441. godine u čast venčanja Bianke Marije Viskonti i Frančeska Sforza.
KREMPITA Starinski desert iz bakine kuhinje mekan kao duša
Kremasti desert koji se topi u ustima, nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU U ČAŠI ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Gotov za 15 minuta, a idealan za iznenadne goste
Neodoljivi kolač na malo drugaliji način, za sve ljubitelje kafe.
POSNI KOLAČ NA VODI Sočan i ukusan, za prave sladokusce, a gotov za pola sata
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
PASTICIO Grčki delikates u savršenom spoju mesa i bešamel sosa, za prave gurmane
Pasticio je pečeno jelo od testenine sa mlevenim mesom i bešamel sosom.
BRZI KOLAČ SA LIMUNOM I MAKOM Osvežavajuć i sočan, a mekan kao duša
Neodoljivi desert u savršenom spoju kiselkasto slatkog ukusa.
LENJA ŽENA Nepečena poslastica idealna za dane posta, a miriše na nedelju
Neodoljiva i brza torta idealna kada nemate vremena, ukusa koji se pamti.
AKO PLAČETE KAD SEČETE LUK URADITE OVO Saveti iskusnih domaćica koji rešavaju problem u trenu
Sečenje luka mnogima izaziva suzenje očiju zbog sin-propantial-S-oksid, sumpornog jedinjenja koje se širi prema očima gde zatim formira sumpornu kiselinu.
KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA Pavlaka joj daje poseban šmek, a klasik bez premca
Okrepiće vam organizam u trenu, a sočna i ukusna.
Komentari (0)