KRITIČNJAK Ako ste odrastali 90 ih, ovaj desert se služio na svim dečijim rođendanima
Neodoljivi kolač sa bananama i čokoladom, vratiće vas u prošle dane.
Potrebno je
- 2 jaja
- 2 šoljice šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica mleka
- 2 šoljice brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakaa
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g rendane čokolade
- 100 ml mleka za biskvit
- banane
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerima. Dodajte ulje i mleko, pa umutite. Onda dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sjedinite smesu. Prebacite smesu u kalup obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Biskvit ohladite pa napravite blago udubljenje na njemu. Deo biskvita prebacite na tacnu sa mlekom, i usitnite. Preko naređajte banane pa umućenu slatku pavlaku sa rendanom čokoladom. Napravite oblik kupole pa preko stavite usitnjen biskvit. Ostavite kolač preko noći u frižideru. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)